PSRM

26 ianuarie 2018

Socialiștii au participat la un miting în memoria victimelor Holocaustului

Astăzi, deputații fracțiunii parlamentare a PSRM, consilierii municipali și activiștii Partidului Socialiștilor au depus  flori la Memorialul Victimelor Fascismului din Chișinău și au participat la un miting în memoria victimelor Holocaustului.

„Trebuie să-i comemorăm pe oamenii nevinovați care au murit în timpul ocupației naziste”, a spus  Vladimir  Țurcan, deputat din fracțiunea PSRM, președintele Comisiei parlamentare pentru probleme juridice. „Este dificil  să crezi în asta, dar nelegiuirile inumane se petreceau aici,  la Chișinău”. Nu departe de acest loc s-a petrecut execuția în masă a prizonierilor din ghetoul chișinăuian. Această lecție din trecut trebuie să fie învățată, astfel încât  discriminarea  în masă la nivel național să nu se repete pe viitor. Din păcate, astăzi în țara noastră, există situații când oamenii sunt clasificați în funcție de limbă, naționalitate, locul nașterii. Acest lucru este inacceptabil într-o societate civilizată. ”

La 27 ianuarie, în multe țări din lume este marcată Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului. În noiembrie 2016, Guvernul Republicii Moldova  a decis  să marcheze pe 27 ianuarie – Ziua Națională de Comemorare a Victimelor Holocaustului. Planul evenimentelor pentru perioada 2017-2018 a fost aprobat. La 24 ianuarie, proiectul „Crearea păcii” a fost prezentat la Chișinău, în memoria a șase milioane de evrei care au fost victimile  Holocaustului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă