PSRM

27 aprilie 2024

Socialiștii au participat la ceremonia de reînhumare a rămășițelor soldaților Armatei Roșii care au căzut pentru eliberarea Moldovei de fascism

Astăzi, președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, membrii Comitetului Executiv, deputați, consilieri municipali, activiști și susținători ai Partidului Socialiștilor și ai mișcării de tineret „Garda Tânără” au participat la ceremonia de reînhumare a rămășițelor a 15 soldați ai Armatei Roșii care au căzut pentru eliberarea Moldovei de fascism. Evenimentul a avut loc la Complexul Memorial „Capul de pod Șerpeni”.

Potrivit lui Alexei Petrovici, președintele Comitetului Național de Coordonare „Pobeda”, rămășițele eroilor au fost descoperite în 2023, în cadrul acțiunilor de cercetare ale detașamentului ”August” și ale „Clubului Istorico-Patriotic Rus”.

„Trebuie să păstrăm memoria despre faptele eroice ale părinților și bunicilor noștri care și-au dat viața în lupta împotriva fascismului. Suntem martori ale încercărilor de a distorsiona și rescrie istoria. Dar sunt sigur că adevărul nu poate fi nimicit, iar dreptatea mereu va triumfa. Păstrarea memoriei este datoria noastră sfântă”, a menționat Igor Dodon, condamnând faptul că Ministerul Apărării al Republicii Moldova a refuzat din nou să participe la ceremonia de reînhumare a rămășițelor soldaților Armatei Roșii, cu oferirea de onoruri militare.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă