PSRM

28 august 2015

Socialiştii au organizat acţiuni de protest contra guvernării oligarhice la Făleşti şi Basarabeasca

Astăzi, deputaţi, membri şi susţinători ai Partidului Socialiştilor, dar şi cetăţeni revoltaţi de actuala situaţie din RM, au participat la protestele organizate de PSRM în faţa Consiliului Raional din oraşele Făleşti şi Basarabeasca.Protestatarii  au cerut demisia actualei guvernări oligarhice care a furat miliarde de la popor, a capturat ţara şi au dus-o la ruinare. Au cerut alegeri parlamentare anticipate şi alegera şefului statului prin vot direct de către cetăţeni.

În cadrul protestului la Basarabeasca, deputatul Vladimir Odnostalco a menţionat: „Se fură peste tot, şi la Chişinău şi în teritoriu. Soţia ministrului transporturilor Chirimciuc, a fost judecată în România pentru afaceri dubioase. Dacă în Europa s-ar întîmpla aşa ceva, ar fi fost închisă nu doar soţia, dar şi soţul. La noi însă totul e posibil. Guvernarea ridică tarifele la tot: gaz, lumină, apă, pîine şi alte produse. Acest lucru se întîmplă datorită miliardului furat, lucru recunoscut de însăşi autorităţile ţării. Guvernarea continuă şi va continua să ne jefuiască atîta timp cît noi nu vom reacţiona la faptele lor. Vă îndemn să ieşim la proteste pînă ce această guvernare nu va demisiona”.

“Trăim foarte prost, cum putem trăi dintr-o pensie de 500-700 de lei? Am fost la magazin şi, după 45 de ani de muncă, nu am putut să îmi cumpăr o bucăţică de carne. Ce asta este viaţă? Mă adresez către toţi cetăţeni. Aceşti oligarhi de la putere, care au jefuit ţara, trăiesc în case cu 5 etaje, iar o mamă nu poate să cumpere un fruct copilului. De ce ei primesc salarii de mii de lei dar noi de cîte 1000 lei. Să trăiască şi ei din banii care ni-i dau şi vom vedea cum se vor isprăvi?” s-a indignat  pensionara Zanfir Maria.

Craicov Alexandr, localnic al or. Basarabeasca a declarat că oamenii nu mai trebuie să rabde şi trebuie să iasă în stradă.  “Aceşti oligarhi ne-au furat, şi-au bătut joc de noi, iar noi încă îi răbdăm. Cît mai putem răbda? Dacă noi nu vom ieşi în stradă, şi nu îi vom demite ne vor fura în continuare. Nu trebuie să fim pasivi, trebuie să ne gîndim la viitorul nostru şi al copiilor noştri. Dacă vom tăcea în continuare, ei şi aşa nu ne consideră oameni, dar ne vor termina cu totul.”

La Făleşti, deputatul Vlad Batrîncea a exprimat doleanţele tuturor celor adunaţi la protest: “Cetăţenii sunt indignaţi de majorarea tarifelor, are loc un genocid împotriva poporului, trăim la limita existenţei, iar guvernarea este indiferentă de situaţia 3poporului.Trebuie să punem capăt acestui dezastru,  iar cei care l-au admis trebuie să răspundă în faţa legii. De aceea dorim alegeri anticipate, iar şeful statului să fie ales de popor şi nu de oligarhi” a declarat deputatul socialist Batrîncea Vlad.

Coloanele de manifestanţi s-au deplasat la sediile partidelor de la guvernare şi au cerut ca RM să rămînă un stat neutru şi să nu fie distrusă statalitatea ţării.

Manifestanţii au scandat: „Întoarceţi miliardele furate de la popor!” „Vrem să trăim într-o ţară liberă!” „Tarifele şi preţurile ne sufocă!”

Amintim că liderul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Igor Dodon a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă lansarea unor acţiunilor de protest masive pe întreg teritoriul Republicii Moldova, iar la sfîrşitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie va avea loc o acţiune de amploare în capitală.

Menţionăm că la data de 29 august, ora 11:00, Partidul Socialiştilor va organiza acţiuni de protest în raionul Cahul. Socialiştii fac un apel către toţi cetăţenii de a ieşi la proteste deoarece numai astfel vom demite actuala guvernare oligarhică care sărăceşte şi batjocoreşte poporul.

Foto

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă