PSRM

04 iulie 2017

Socialiștii au insistat asupra garanțiilor sociale pentru populație în soluționarea problemei de evacuare a deșeurilor

Fracțiunea Partidului Socialiștilor în Consiliul municipal Chișinău insistă asupra faptului ca tariful pentru evacuarea gunoiului să nu fie majorat până la 16,5 lei, așa cum s-a solicitat, dar maxim până la 9,25 de lei (tarifele de astăzi pentru evacuarea gunoiului în Chișinău sunt de 5,60 lei și sunt cele mai mici din țară).

În același timp, 110 mii de familii social vulnerabile trebuie să fie compensate, astfel încât să nu simtă majorarea tarifului. Aceste cereri au fost exprimate de către fracțiune la ședința CMC de marți, 4 iulie, care a fost convocată la inițiativa PSRM.

Șeful fracțiunii PSRM în CMC, Ion Ceban a spus că „politic, poate că pentru toți din sală ar fi mai avantajos să nu voteze pentru o creștere minimă a tarifului. Desigur, poate că ar fi fost și alte propuneri de creștere a tarifului. Un lucru este clar: gunoiul trebuie evacuat, iar acest lucru necesită cheltuieli. În plus, este necesar de instalat mai multe tomberoane de gunoi în oraș”.

„Poziția noastră este categorică. Vom vota pentru majorarea minimă a tarifelor cu condiția ca 110.000 de familii din Chișinău să primească compensații. De asemenea, trebuie să fie construite 100 de terenuri de joacă pentru copii în cele mai neamenajate curți. În acest scop, este necesar să se aloce 5 milioane de lei“,  a menționat Ceban.

Socialiștii, de asemenea, au insistat asupra alocării a 40 de milioane de lei pentru construirea digului, stațiilor de epurare a apelor uzate, drumului în afara localității, compensarea locuitorilor comunei Țînțăreni.

„Dacă vrem ca în oraș să fie confortabil și curat, ar trebui să avem grijă să fie la fel de curat și în locul unde evacuăm gunoiul.”

În cadrul ședinței Consiliului a fost luată o decizie comună de a aloca comunei Bubuieci 12 milioane de lei pentru stațiile de epurare a apei, plus ca o compensație – 500 de foi în taberele de odihnă pentru copiii din comună.

Pentru aceste propuneri au votat 30 din 51 de consilieri municipali. Consilierii din partea fracțiunii Partidului Liberal nu au venit la ședință.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă