PSRM

07 aprilie 2017

Socialiștii au depus o sesizare la Curtea Constituțională privind unele prevederi din Reforma pensiilor

Astăzi, 7 aprilie, deputații fracțiunii Partidului Socialiștilor, Vladimir Odnostalco și Vasile Bolea au depus o sesizare la Curtea Constituțională cu privire la unele prevederi din Legea ” Privind pensiile de asigurări sociale de stat” , intrate în vigoare în luna ianuarie 2017.

„După cum vă amintiți, în decembrie anul trecut, a fost instituită o nouă Reformă de pensii, care a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2017. Reforma nu a fost discutată în societate în termenii stabiliți. Comisia parlamentară a grăbit deputații și în cele din urmă proiectul nu a fost dezbătut în detaliu.

Prin urmare, s-a majorat  vârsta de pensionare, de recalcularea pensiilor nu beneficiază toate categoriile de pensionari, iar indexarea se bazează pe inflație, dar deja nu se ia în considerare salariul mediu din țară. Ca urmare, numai prin aceste mahinații de indexare, pe baza pensionarilor s-au economisit 240 de milioane de lei. Relativ vorbind, fiecare pensionar va primi mai puțin, cu 300 de lei“, – a justificat sesizarea depusă la Curtea Constituțională, Vladimir Odnostalco.

Potrivit lui, aceste și alte prevederi ale Legii privind pensiile, nu garantează cetățenilor moldoveni protecție socială și încalcă drepturile sociale ale anumitor categorii de pensionari. Deputații consideră că aceste prevederi sunt neconstituționale, și, prin urmare, au depus sesizarea la Curtea Constituțională, pentru ca ea să aprecieze cererea cât mai repede posibil.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă