PSRM

02 iulie 2018

Socialiștii au depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare

Astăzi, 2 iulie, deputați, consilieri, activiști ai Partidului Socialiștilor din Republica Moldova și ”Garda Tînără”, conduși de președintele PSRM, Zinaida Greceanîi au depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare, în memoria a 514 ani de la trecerea în neființă a domnitorului.

Ștefan cel Mare, Domnitor al Moldovei între 1457 şi 1504, a fost una dintre cele mai remarcabile personalități din istoria statului moldovenesc. El a fost cel care a luptat aprig pentru statalitatea Moldovei, s-a opus vehement tuturor provocărilor cu caracter intern și extern, care erau îndreptate împotriva poporului și a statului moldovenesc. Ștefan cel Mare a fost apărătorul poporului moldovenesc, o personalitate care a fost un adevărat patriot și un iubitor de țară. Prin chipul lui Ştefan cel Mare, poporul nostru a obținut recunoaştere şi respect.

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon a declarat anul 2018 anul lui Ștefan cel Mare, astfel, au fost organizate un șir de evenimente dedicate marelui domnitor al Moldovei.

Ștefan cel Mare a decedat pe data de 2 iulie 1504 și a fost înmormîntat la mănăstirea construită tot de el, Putna, care astăzi se află în România.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă