PSRM

27 martie 2015

Socialiștii au dat start proiectului „Pădurea Victoriei”

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova s-a alăturat iniţiativei „Pădurea Victoriei”, lansate în cadrul activităţilor prilejuite de aniversarea a 70-a a Victoriei asupra fascismului în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Astăzi, în parcul din capitală, „Valea Trandafirilor”, deputaţii PSRM, membri şi activişti ai formaţiunii, veterani ai războiului şi orăşeni au dat starul proiectului social „Pădurea Victoriei”.

„Astăzi, noi, deputaţii fracţiunii PSRM, membri ai partidului, veterani ai războiului, orăşeni, am ieşit în parc pentru a da start acţiunii sociale „Pădurea Victoriei”. Acest proiect a fost deja lansat în mai multe state ale CSI şi prevede plantarea copacilor în memoria celor căzuți în anii Marelui Război pentru Apărarea Patriei”, a menţionat preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon.

Participanţii la eveniment au sădit primele cîteva sute de copaci. Preşedintele Partidului Socialiştilor a sădit un stejar şi un trandafir. După cum a menţionat el însuşi, „cu aluzie”.

„Astăzi voi sădi un stejar şi un trandafir. Vom începe de aici, vom ajunge şi la ceilalţi. Să stea mult timp”, a spus politicianul.

Igor Dodon şi-a exprimat speranţa că la acţiune se vor alătura mai mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova. Potrivit lui, în următoarele zile, este planificată plantarea copacilor comemorativi în cîteva raioane ale ţării.

Totodată, preşedintele Partidului Socialiştilor a reiterat faptul că PSRM dezaprobă categoric tentativele unor politicieni de a rescrie şi de a reinterpreta istoria, precum şi iniţiativa de a interzice simbolul Victoriei – Panglica Sfîntului Gheorghe. „Începînd cu săptămîna viitoare, deputaţii PSRM, în semn de protest, vor veni la toate şedinţele Parlamentului RM, pînă în ziua de 9 mai, purtînd la piept panglici ale Sf. Gheorghe. Plus la aceasta, noi vom face tot posibilul pentru a nu admite adoptarea legii ce prevede interdicţia la purtarea şi folosirea acestui simbol”, a spus în final Igor Dodon.

Foto

Video

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă