PSRM

22 iunie 2017

Socialiștii au comemorat victimile Marelui Război pentru Apărarea Patriei

Astăzi, 22 iunie, fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova a depus flori la Complexul Memorial ”Eternitate” în memoria tragicului început al Marelui Război pentru Apărarea Patriei. În urmă cu 76 de ani, în dimineața zilei de duminică, 22 iunie 1941, trupele Germaniei naziste au atacat intreaga frontieră de vest a fostei Uniuni Sovietice, din care făcea parte și Moldova.

”Este o zi tragică, nu numai în istoria Moldovei, dar și în istoria fostelor republici sovietice. Trebuie să ne amintim de evenimentele petrecute în acele zile, astfel încât să nu se mai repete. Noi cinstim memoria celor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei“, a declarat secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, Vlad Batrîncea.

El a menționat că în ajun, la Complexul Memorial „Eternitate“, sub patronajul Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon au fost reînmormântate osemintele a 60 de soldați din armata sovietică, care au murit în vara anului 1941, atunci când apărau orașul de invazia fascistă.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă