PSRM

27 ianuarie 2023

Socialiștii au cinstit memoria victimelor fascismului

Astăzi, de Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, deputații socialiști, alături de consilierii municipali, reprezentanții mișcării de tineret ”Garda Tânără” și activiștii PSRM, au cinstit memoria victimelor Holocaustului și au depus flori la Memorialul ”Victimelor Fascismului” din Chișinău.

”Nu putem da uitării ororile comise împotriva poporului evreu în timpul celui de-al Doilea Război Mondial în care circa șase milioane de evrei de toate vârstele au fost exterminați în lagărele de moarte și ghetouri hitleriste. Este de datoria noastră să învățăm din aceste lecții dure ale istoriei și să facem tot posibilul ca asemenea crime împotriva umanității să nu se mai repete nicicând”, a menționat Vlad Batrîncea, Secretarul Executiv al PSRM, vice-președintele Parlamentului.

Amintim, că în anul 2020, la inițiativa deputaților PSRM, a fost aprobat un proiect de lege care prevede pedepse, inclusiv penale, pentru negarea Holocaustului, propaganda xenofobiei, rasismului și fascismului.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă