PSRM

24 august 2022

Socialiștii au cinstit memoria ostașilor care au eliberat Moldova de cotropitorii fasciști

Deputați în Parlamentul Republicii Moldova, consilieri în Consiliul municipal Chișinău, activiști ai Partidului Socialiștilor și ai organizației de tineret “Garda Tânără”, în frunte cu secretarul executiv al PSRM, vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, și președintele Fracțiunii BCS, Zinaida Greceanîi, au depus flori la Complexul memorial „Eternitate” din Chișinău și au cinstit memoria soldaților sovietici care au căzut pe câmpul de luptă în timpul eliberării Moldovei de fasciști.

Acțiuni de comemorare a eliberatorilor Moldovei au avut loc astăzi în toată țara. La acestea au participat lideri raionali, primari, consilieri, activiști ai Partidului Socialiștilor și cetățeni simpli care cunosc cum a fost eliberat teritoriul țării noastre, care este prețul victoriei în Marele Război Pentru Apărarea Patriei.

De asemenea, socialiștii au depus flori la Complexul memorial „Capul de pod Șerpeni” în memoria celor 12 mii de soldați sovietici care au căzut aici în luptele din cadrul operațiunii Iași-Chișinău.

Amintim că în urmă cu 78 de ani, la 24 August 1944, în cadrul renumitei operațiuni Iași-Chișinău – trupele sovietice au obținut o victorie decisivă, eliberând Chișinăul și întreg teritoriu al RSS Moldovenești de fascism.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă