PSRM

24 iulie 2018

Socialiștii au cerut să se verifice legalitatea autoproclamării în funcția de primar general interimar al lui Ruslan Codreanu

Liderul fracțiunii Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău, Ion Ceban, a cerut să se verifice legalitatea autoproclamării în funcția de primar general interimar al capitalei al lui Ruslan Codreanu. El a anunțat, marți, 24 iulie, la ședința CMC, că în data de 10 iulie, viceprimarul Ruslan Codreanu a adoptat o hotărîre prin care s-a numit primar general interimar. Drept confirmare este documentul oficial semnat de cărtre Codreanu personal.

”Am venit cu întrebări către autoritățile competente. La 10 iulie, viceprimarul Ruslan Codreanu a emis un document prin care a afirmat că va fi viceprimar și primar general interimar. Decizia emisă de către acesta este ilegală. Funcția de primar general interimar trebuia îndeplinită de către viceprimarul Nistor Grozavu, care a refuzat să îndeplinească această funcție. El nu a făcut publică decizia sa, dar a scris un mesaj privat”, a remarcat Ion Ceban.

Potrivit lui Ceban, în lege este stipulat că persoana care îndeplinește funcția de primar general numește viceprimarul în cazul în care are loc demiterea primarului general sau acesta nu poate să-și îndeplinească obligațiile.

”Numirea primarului general interimar se face prin decizia consiliului municipal. În cazul dat, se primește că, Codreanu s-a numit singur în funcție”, a spus liderul fracțiunii PSRM.

El a cerut să se verifice legalitatea deciziei din 10 iulie și l-a îndemnat pe Codreanu să se dezică de autoproclamare.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă