PSRM

02 octombrie 2017

Socialiștii au cerut procuraturii să verifice câștigătorul licitației de milioane de euro Apă-Canal

Întreprinderea municipală Apă-Canal a organizat în 2016 licitații pentru a selecta compania care va implementa proiectul de reabilitare a instalațiilor de tratare. Costul proiectului este de peste 24 de milioane de euro. Conform licitației, câștigătoare a ieșit o firmă românească.

Consilierul municipal al fracțiunii Partidului Socialiștilor, Alexandr Odințov, a declarat luni, 2 octombrie, după ședința operativă a Primăriei Chișinău, că „nu suntem pentru prima dată când ne confruntăm cu licitații pentru dreptul de a implementa proiecte importante pentru municipiu în care câștigă firme cu reputație suspectă, care au participat la scheme frauduloase în alte țări „.

Consilierul a menționat: nu se știe în ce condiții a avut loc licitația, dar există presupuneri că firma care a câștigat licitația a furnizat informații nesigure.

Odințov a solicitat Centrului Național Anticorupție și Procuraturii să verifice aceste informații.

„Reprezentanții acestei companii din România au fost supuși răspunderii penale de către departamentul de combatere a corupției. Aceștia au fost acuzați de falsificarea documentelor, de crearea unui grup criminal, precum și de fraudă. Atunci, 15 persoane au fost arestate. Toate aceste documente pot fi verificate pe site-ul oficial DNA din România. Această companie a realizat, de asemenea, proiecte cu facilități de tratare într-un număr de orașe din România „, a spus socialistul.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă