PSRM

06 iunie 2020

Socialiștii au adus un omagiu marelui poet rus Aleksandr Pușkin

6 iunie 2020 – Președintele Parlamentului Republicii Moldova, președintele Partidului Socialiștilor Zinaida Greceanîi, împreună cu Președintele Republicii Moldova Igor Dodon, Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău Oleg Vasnețov și un grup de deputați din fracțiunea Partidului Socialiștilor, a depus flori la monumentul lui Aleksandr Pușkin din capitală, cu ocazia omagierii a 221 ani de la nașterea poetului.

”Marele poet rus Aleksandr Pușkin, al cărei zi de naștere este marcată astăzi, a lăsat o imensă moștenire literară în istoria poporului rus, cît și în cea a Moldovei, deoarece creația acestuia a fost influențată de anii de aflare în exil în Basarabia”, consideră Zinaida Greceanîi.

De asemenea, speakerul menționează că astăzi în Moldova se sărbătorește și Ziua limbii ruse, iar studierea și cunoașterea ei reprezintă un avantaj pentru cetățenii Republicii Moldova. Potrivit Președintelui Parlamentului, limba rusă este limba de comunicare interetnică în țara noastră și este vorbită de majoritatea locuitorilor țării.

Începînd cu 2010, la data de 6 iunie este marcată, anual, Ziua limbii ruse, la recomandarea Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU). Limba rusă este una dintre cele şase limbi oficiale ale ONU, celelalte fiind engleză, arabă, spaniolă, chineză şi franceză. Data de 6 iunie nu a fost aleasă întâmplător pentru a celebra limba rusă, aceasta fiind ziua de naştere a poetului Aleksandr Puşkin, considerat întemeietorul literaturii ruse moderne.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă