PSRM

01 mai 2015

Socialişti s-au lansat în campania electorală şi au prezentat echipa consilierilor municipali cu care vor merge în alegerile locale

Astăzi, de ziua solidarităţii oamenilor muncii, socialiştii s-au lansat în campania electorală pentru alegerile locale din 14 iunie 2015. Această declaraţie a fost făcută de liderul PSRM Igor Dodon în cadrul mitingului, care a avut loc după finalizarea marşului echităţii sociale, organizat de socialişti. Pe scena din parcul Afganejilor din sec. Rîşcani, unul cîte unul au urcat candidaţii la funcţia de consilieri municipali din partea PSRM. Din aceştea fac parte deputaţii în Parlamentul RM Ion Ceban, Vlad Batrîncea, membrii cabinetului de miniştri Greceanîi – ex-ministru al sănătăţii Larisa Catrinici şi ex-viceprim-ministru, ministru de externe Andrei Stratan ş.a

Zinaida Greceanîi a ţinut un discurs în care a anunţat că se lansează în campania electorală pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău: „Eu mă lansez astăzi în campania electorală pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău şi îmi asum public angajamentul de a opri haosul din capitală şi de a face ordine în Chişinău.

În scurt timp vor fi prezentate şi distribuite conceptele de bază ale programului meu electoral. Veţi vedea că el răspunde întru totul cererilor şi aşteptărilor locuitorilor municipiului Chişinău, care vor ca oraşul să fie curat, bine organizat, să avem un buget bine alcătuit, să fie pedepsiţi funcţionarii corupţi, să fie protejate monumentele şi clădirile istorice, să fie interzise construcţiile neautorizate, să fie reparate calitativ drumurile, să funcţioneze corect şi eficient instituţiile municipale. Scopul meu este să transformăm Chişinăul într-un oraş plăcut şi confortabil pentru trai, pentru muncă, pentru studii, pentru odihnă. Şi acesta este un scop realizabil.”

Zinaida Greceanîi a enumerat cîteva concepte de bază ale programului electoral cu care va merge în campanie: „În următorii 4 ani, vom crea în capitală 50.000 de noi locuri de muncă.

Vom construi cel puţin 2000 de apartamente sociale, iar pentru procurarea altor 8000 de apartamente vom crea condiţii ipotecare avantajoase.

În cadrul programului municipal „Construieşte propria ta casă” familiile tinere vor primi loturi de pămînt în raza municipiului.

Pentru fiecare nou-născut vor fi alocate îndemnizaţii unice, suplimentare la cele de stat, în sumă de 2000 de lei din bugetul Primăriei. Pentru familiile cu doi copii preşcolari şi mai mulţi, frecventarea grădiniţei de copii va fi gratuită.

Timp de 4 ani, în curţile blocurilor vor fi amenajate 400 de terenuri de joacă şi locuri de odihnă – totodată, toate aceste curţi vor fi iluminate. Toate construcţiile ilegale vor fi oprite timp de o lună după investire. Oraşul trebuie să aparţină locuitorilor săi şi nu celor ce fac bani, ignorînd legea.

Pedagogii, medicii, educatorii şi alte categorii de bugetari vor primi un adaos de 20% la salariul de bază.

Pentru a evita pe viitor situaţia ruşinoasă şi umilitoare, în care se află astăzi cele peste 70.000 de familii cu datorii la plata serviciilor comunale, ne luăm angajamentul pentru a compensa 60% din totalul acestor plăţi. Vom anula datoriile istorice ale locuitorilor municipiului faţă de întreprinderile municipale. Procedurile birocratice la obţinerea ajutorului social vor fi înlăturate. Vom opri închiderea şcolilor şi instituţiilor medicale din capitală.

Vom rezolva problema traficului urban, prin reconstrucţia drumurilor şi constucţia de noi drumuri între sectoarele capitalei, dar şi drumului de centură. Tot în acest scop urmează să construim parcări subterane şi supraetajate. Vom da prioritate transportului public de pasageri, pentru aceste scopuri parcul de troleibuze şi autobuze se va majora cu 200 unităţi în 4 ani de zile.

Pînă în luna decembrie 2015 va fi aprobat planul general urbanistic al capitalei.

Sînt doar unele obiective pe care mă angajez să le realizez împreună cu echipa. Vă asigur de faptul că voi fi un primar corect şi cumpătat, pentru toţi orăşenii.”

Igor Dodon a concluzionat că socialiştii vor fi prezenţi în toate circumscripţiile electorale şi vor înainta peste 10 mii de candidaţi din partea PSRM.

Menţionăm că Zinaida Greceanîi este candidatul la funcţia de primar general al mun. Chişinău din partea Partidului Socialiştilor şi va figura cu numărul 2 în buletinul de vot pentru alegerile locale din 14 iunie curent, iar  candidaţii pentru funcţia de consilier în Consiliul Municipal Chişinău din partea PSRM vor fi sub numărul 4 în buletinul de vot.

 Anexat găsiţi lista candidaţilor la funcţia de consilieri municipali.

Foto

Video

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă