PSRM

18 iunie 2019

Comisia de anchetă va analiza modul de organizare şi desfăşurare a privatizărilor proprietăţilor publice

Pe 18 iunie, Parlamentul a adoptat decizia privind constituirea Comisiei de anchetă pentru analiza modului de organizare şi desfăşurare a privatizărilor proprietăţilor publice, începînd cu anul 2013. Din componența comisiei fac parte 7 deputați: Vlad Batrîncea și Petru Burduja din partea PSRM, Radu Marian- din partea PAS, Igor Munteanu – din partea platformei DA, Nicolae Ciubuc și Igor Vremea – din partea PDM. Iar un membru al comisiei urmează să fie desemnat din partea partidului “Șor”. Președinte al comisiei a fost ales Igor Munteanu, vicepreședinte – Nicolae Ciubuc, secretar – Petru Burduja.

Cu referire la constituirea comisiei, liderul fracțiunii PSRM, Vlad Batrîncea a remarcat că există întreprinderi mari de stat care au fost transferate în mîini private la prețuri mici, argumentîndu-se că statul nu poate fi un bun manager.

Vlad Batrîncea a amintit despre istoria transmiterii în mîini private a Băncii de Economii, a Aeroportului Internațional Chișinău, a întreprinderii Tutun CTC și altele.

“Este necesar să analizăm toată situația legată de aceste întreprinderi prin prisma prejudiciului interesului național. Propunem majorității parlamentare să revizuiască lista întreprinderilor pentru privatizare pentru a preveni pierderea unor întreprinderi strategice care pot și trebuie să aducă venituri statului”, a spus Vlad Batrîncea.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă