PSRM

03 iunie 2020

Situația creată în Zona de Securitate, discutată de președintele Igor Dodon și Vadim Krasnoselski

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a discutat la telefon cu șeful administrației de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, despre situația creată în Zona de Securitate, în special despre impedimentele în deplasarea pe malul drept al Nistrului a locuitorilor din mai multe sate din Dubăsari. În urma măsurilor întreprinse de structurile transnistrene în lupta cu COVID-19, cetățenii din această regiune sunt nevoiți să ajungă̆ pe malul drept al Nistrului doar cu ajutorul bacului plutitor.

Oficialii au fost unanimi în opinia privind necesitatea luării, în mod reciproc, a unor măsuri care ar simplifica deplasarea locuitorilor între cele două maluri ale Nistrului. Potrivit șefului statului, Chișinăul va depune eforturi pentru a nu admite ca măsurile sau acțiunile întreprinse să afecteze drepturile locuitorilor din regiunea transnistreană.

”Împreună cu domnul Krasnoselskii am convenit asupra oportunității de a efectua acțiuni necesare pentru protecția oamenilor contra infectării cu coronavirus. Fără îndoială, sănătatea oamenilor este valoarea supremă, însă trebuie să fie acordat sprijin și în soluționarea problemelor de ordin social-economic”, a notat președintele Igor Dodon.

În cadrul dialogului, a fost făcut un schimb de opinii cu privire la procesul de negocieri dintre Chișinău și Tiraspol și despre activitatea grupurilor de lucru pentru consolidarea încrederii.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă