PSRM

17 februarie 2016

PSRM împreună cu PLDM au depus o sesizare la Curtea Constituțională privind alegerea președintelui țării de către popor

Vladimir Ţurcan, deputat  PSRM împreună cu Chiril Lucinschi, deputat PLDM au depus o sesizare comună la Curtea Constituţională cu privire la proiectul de lege privind alegerea preşedintelui prin vot direct. Potrivit deputaților Curtea Constituțională urmează să pronunțe decizia în următoarele zece zile.

„Noi sperăm că acest proiect de lege va fi examinat în mod de urgență, și vom avea un aviz pozitiv după care vom depune proiectul împreună cu avizul CC la Parlament. Iar dacă cei de la guvernare se vor ține de cuvînt, vom avea posibilitate să votăm în Parlament modificările Constituției astfel ca președintele țării să fie ales prin vot direct de către cetățeni”, a declarat Vladimir Țurcan.

Amintim că ieri președintele PSRM a declarat că socialiștii vor apela la toate pîrghiile pentru ca președintele țării să poată fi ales direct de către popor.

Totodată liderul PSRM a menționat că socialiștii susțin și se implică în procedura de colectare a semnăturilor pentru organizarea referendumului pentru modificarea Constituției privind alegerile directe ale președintelui țării inițiată de Platforma DA.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă