PSRM

07 aprilie 2022

Secretarul executiv al PSRM: PAS dezbină societatea prin inițiativa sa cu privire la securizarea spațiului informațional

De astăzi cetățenii care își vor spune propria opinie care nu este în favoarea guvernării riscă amendă de peste 22 de mii de lei sau chiar dosar penal. Avertizarea vine din partea vicepreședintelui Parlamentului, deputatul PSRM Vlad Batrîncea. Parlamentarul a declarat că proiectul PAS cu privire la securizarea spațiului informațional, votat în prima lectură de majoritatea parlamentară, este unul care dezbină societatea.

”Este o bătaie de joc ceea ce astăzi se întâmplă la ședința Parlamentului. Astăzi este bucuria provocatorilor care în perioada stării de urgență vin cu proiecte ce țin de anumite aspecte ideologice și revin la dezbinarea societății. În loc să consolidăm oamenii, să ajutăm agricultorii, pensionarii, pedagogii, medicii, cineva vine și iarăși dezbină. Astăzi deja atunci când cineva va declara, va publica ceea ce crede, va putea fi atras la răspundere și nu doar cu amendă de peste 20 de mii de lei, dar și poate nimeri în anchetă și obține un dosar penal, ceea ce este deosebit de grav (…) Ceea ce are loc astăzi în Parlament o calificăm ca pe o provocare, ca o încercare de a dezbina societatea, ca o încercare de a uita despre problemele reale ale oamenilor”, a menționat deputatul.

În opinia lui Batrîncea, inițiativa PAS vine să instituie o poliție politică în țară.

”Am întrebat cine va decide, cine va fi ultima instanță care va decide ce este adevăr. Așa și nu am primit răspuns. Ori va fi instituită poliția politică”, a spus socialistul.

Vicepreședintele Parlamentului a criticat și intenția guvernării de a interzice Panglica ”Sf. Gheorghe”. Batrîncea a remarcat că acțiunea PAS nu va face decât să genereze o ripostă din partea societății.

”Guvernarea de azi în loc să vină cu proiecte pentru susținerea oamenilor, a decis să vină cu interzicerea simbolurilor. Pe ei îi încurcă Panglica Sf. Gheorghe. Probabil din această cauză cresc prețurile”, a menționat secretarul executiv al PSRM.

Batrîncea s-a referit și la cazul președintelui raionului Cahul, Marcel Cenușă, încătușat la miez de noapte de procurori. Socialistul a reiterat că dosarul lui Cenușă este unul politic și a avertizat autoritățile că aceste acțiuni creează un precedent periculos.

”Ceea ce se face astăzi este grav și trebuie oprit. Facem apel către cei care guvernează astăzi, nu vă jucați în aceste jocuri, respectați toți cetățenii și respectați și administrația locală care are autonomie și a fost aleasă de cetățeni. Respectați oponenții politici și veniți cu programe în susținerea populației, că ceea ce este în teritoriu este grav și este în responsabilitatea dumneavoastră”, a declarat Batrîncea.

Amintim, deputații BCS au ieșit în semn de protest din sala de ședințe a Parlamentului, înainte de votul dat de PAS la proiectul de lege cu privire la spațiul informațional.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă