PSRM

09 decembrie 2020

Sandu s-a întors în brațele lui Plahotniuc

Despre cum luptătorii anticorupție fac echipă cu un oligarh fugar

După ce a cîștigat alegerile (prin falsificări fără precedent în diaspora și intimidarea transnistrienilor), Maia Sandu a început imediat să se împungă cu Rusia, Transnistria, Găgăuzia. Înainte de a deveni președintă, ea a înrăutățit brusc relațiile cu Moscova, Tiraspol și Comrat.

Răzbunare periculoasă

Pe 30 noiembrie, președintele ales Maia Sandu a avut o întrevedere cu liderul Partidului Democrat, Pavel Filip. După întrevedere, Filip a scris o postare interesantă pe rețelele de socializare. Nu, nu despre cum Sandu a participat la furtul miliardului – despre asta a scris pe 9 septembrie 2018. Acum a scris ceva complet diferit. Acesta este suprarealismul, sincer… „Am avut astăzi o foarte bună discuție cu președintele ales Maia Sandu. Am apreciat că dna Sandu a mulțumit primarilor și susținătorilor PDM pentru sprijin în campanie electorală și am asigurat-o că PDM rămîne un partener de încredere pe care se poate conta în edificarea unui stat modern și european… Întrucît noi am trecut deja printr-o resetare a partidului, care s-a curățat de elemente toxice, am asigurat-o pe dna președinte că vom sprijini în continuare orice inițiative de curățare a clasei politice. A fost o discuție productivă. I-am urat succes dnei președinte în mandatul responsabil pe care îl are!”, a scris P. Filip.

Adică, Sandu mulțumește mafiei (așa cum a numit ea partidul PDM) pentru sprijinul acordat în alegeri și pentru victorie! Ei bine, exact ca în 2016. Însuși Filip declară că partidul s-a curățat de infractori și este gata să curețe și alte partide (PSRM)!

Mai mult, acesta recunoaște că l-a trădat pe Igor Dodon și a ajutat la înlăturarea sa de la putere. Culmea absurdului este că Filip se numește „partener de încredere”, iar PDM este un partid curat.

Întrebare adresată M. Sandu: “Filip este „cinstit” acum? Nu mai este o persoană coruptă? Nu mai este lacheul lui Plahotniuc?”.

Întrebare adresată cetățenilor: “Nu credeți că cei care au participat la furtul miliardului s-au răzbunat și se întorc la putere? Nu observați că există o restaurare intensificată a Alianței oligarhice pentru integrare europeană, sub îndrumarea strictă a ambasadorului SUA?”.

În ochii voștri se întîmplă lucruri revoltătoare! Este vorba despre restabilirea Alianței criminale „Pentru Integrarea Europeană”, care timp de 10 ani a jefuit și umilit țara! Candu, Sandu, Plahotniuc, Filip, Ghimpu, Chirtoacă – erau toți împreună. S-au unit împotriva lui Dodon la alegerile din 2016. S-au unit la alegerile din 2020. Și astăzi se întorc la putere … Va fi grav și pentru mult timp.

AIE se reîntoarce la putere

În ochii voștri se întîmplă lucruri revoltătoare! Este vorba despre restabilirea Alianței criminale „Pentru Integrarea Europeană”, care timp de 10 ani a jefuit și umilit țara! Candu, Sandu, Plahotniuc, Filip, Ghimpu, Chirtoacă – erau toți împreună. S-au unit împotriva lui Dodon la alegerile din 2016. S-au unit la alegerile din 2020. Și astăzi se întorc la putere … Va fi grav și pentru mult timp.

Finul lui Plahotniuc, Adrian Candu, recunoaște deschis că Plahotniuc a făcut totul pentru victoria M. Sandu! Iar oligarhul este extrem de bucuros că l-a eliminat pe Dodon de la Președinție. A lansat un video cu „kuliokul” pe care oamenii lui îl promovau peste tot. Și Candu vorbește deschis despre pungă, sugerînd că Plahotniuc i-a transmis videoclipul! Mass-media acestuia i-a servit M. Sandu. Structurile de partid „Pro-Moldova” și agențiile lui Plahotniuc (ANRE, Banca Națională, Agenția pentru Integritate, PG) și Filip (5 miniștri, 200 de primari, o grămadă de președinți de raioane, ambasadori în UE) au lucrat deschis pentru Sandu, lucru pe care Filip l-a recunoscut pe 30 noiembrie!

Scriem despre acest lucru deja de 5 ani. Sandu a jucat în echipă cu ​​Plahotniuc. El a manipulat-o datorită unui dosar penal privind achiziționarea de camere chinezești pentru Bacalaureat în valoare de 7 milioane de lei (30 mai 2013). De asemenea, el l-a controlat și pe Leancă (cazul cu privire la numerele diplomatice, 30 mai 2013) și Gaburici (cazul cu privire la diploma falsă).

Trebuie de reținut că Procuratura Generală a decis să verifice diplomele lui Gaburici de la Universitatea Slavă la 24 martie 2015, iar deja pe 27 martie, guvernul Gaburici votează emiterea a 5,4 miliarde de lei către trei bănci cu probleme. Vedeți conexiunea? Apropo, a votat și M. Sandu atunci. Astfel, Cabinetul de Miniștri a lui Leancă și Gaburici, din care făcea parte și M. Sandu, erau guvernele lui Plahotniuc. Așa au furat și miliardul, BEM-ul, aeroportul. Iar Sandu este un participant activ la comiterea acestor infracțiuni. Apropo, dosarul penal cu privire la camerele de supraveghere a fost închis în decembrie 2015. Adică, după finalizarea tuturor furturilor majore!

Acum Plahotniuc a ajutat-o să devină președinte. Și asta nu pur și simplu, credeți-mă! Plahotniuc se întoarce la putere împreună cu întreaga sa hoardă de procurori, miniștri, deputați! Participanții la furtul miliardului își bat joc de cetățeni, promovînd un basm despre un anumit kuliok pe care Dodon nu l-a luat, dar care s-a dovedit a fi mai serios decît unele crime, atacuri raideri, arestarea oponenților, concesionarea aeroportului și 40% din teritoriul țării, furtul miliardului, privatizarea tuturor întreprinderilor și obiectivelor strategice pentru bănuți (Tutun-CTC, «Lumea Copiilor», CC Unic)!

Soarta țării va fi decisă la alegerile parlamentare anticipate.

PSRM ia inițiativa

Pe 3 decembrie, PSRM i-a uimit pe unioniști și pe cei din Partidul Șor cu o serie de inițiative și proiecte de lege de înalt nivel. De fapt, acestea vizau decolonizarea și deoligarhizarea țării și, desigur, restabilirea drepturilor populației vorbitoare de limbă rusă.

Umilul vostru slujitor a fost coautor al multor dintre aceste inițiative. Despre ce este vorba?

1) Legea cu privire la funcționarea limbilor vorbite. Limba rusă va deveni limba comunicării interetnice în Moldova, care și este de fapt. Proiectul a fost votat în prima lectură. Autori – B. Țîrdea, V. Bolea, A. Lebedinschi.

2) Legea cu privire la retransmiterea programele rusești.  Autori – B. Țîrdea, V. Bolea, A. Lebedinschi. Legea a fost votată în prima lectură.

3) Legea cu privire la traducerea prospectelor medicamentelor în limba rusă, astfel încît toți pensionarii să le poată citi și respecta recomandările. Autor – V. Odnostalco.

4) Legea cu privire la revenirea Stadionului Republican în proprietatea statului. Autori – G. Novac, V. Bolea, B. Țîrdea, N. Țurcan. Legea a intrat în vigoare. Stadionul republican devine proprietate publică, unde construcția altor obiecte, cu excepția celor sociale, culturale și / sau sportive, este interzisă.

5) Legile găgăuze care vor consolida autonomia și îi vor oferi funcționalitate. Autori – F. Gagauz, A. Suhodolski. Legea a fost adoptată în prima lectură.

6) Proiect de lege privind anularea plății miliardului de către oameni. Această datorie trebuie plătită de Banca Națională. Autori – P. Burduja, C. Furculiță, V. Golovatiuc, B. Țîrdea. Acest proiect este înregistrat în parlament și va fi adoptat săptămîna viitoare.

7) Decretul Parlamentului privind anularea Acordului cu privire la predarea a 40% din teritoriul țării în concesiune către offshore-ul american Frontera Resources LTD. Autori – B. Țîrdea, R. Mudreac.

8) Legea nr. 218 din 3 decembrie 2020 privind trecerea SIS-ului în subordinea Parlamentului. A intrat în vigoare vineri. Pe 7 decembrie, Curtea Constituțională a suspendat legea pe perioada examinării.

9) Un pachet de legi cu privire la buget – de stat, asigurări sociale, asigurări de sănătate și politică bugetar- fiscală. Adoptat în prima lectură.

De fapt, toate aceste documente, cu excepția bugetului, anulează legile antipopulare corespunzătoare adoptate în timpul domniei odioasului oligarh V. Plahotniuc. Acestea au divizat societatea, au consolidat fenomenul controlului extern și fenomenul oligarhiei. Mai mult, au privat țara de active strategice (stadion, 40% din teritoriu), au transferat plata miliardului către cetățenii de rînd. Toate partidele din țară și președintele ales, inclusiv, trebuiau pur și simplu să le susțină. De fapt, acestea au decis să joace împotriva țării și a poporului.

Bogdan Țîrdea, politolog

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă