PSRM

22 martie 2019

“Din partea fiecărui deputat, cîte o tonă de struguri”: președintele a propus deputaților aleși să ofere primul salariu pentru o faptă bună

La inițiativa șefului statului și a Fundației de binefacere a Primei Doamne, au fost procurate 50 tone de struguri moldovenești, care în aceste zile sunt distribuite în toate grădinițele din țară.  În cadrul emisiunii “Acces direct”, difuzată la postul de televiziune “НТВ Молдова”, Igor Dodon a vorbit despre cum a apărut acestă idee.

„Săptămîna trecută am văzut mesajul unui producător de struguri, de la o doamnă, care cultivă struguri lîngă Chișinău. Ea se plîngea că se confruntă cu unele dificultăți privind vînzarea producției, în acest an a fost o recoltă bună și nu s-a reușit să se comercializeze. Fiind la nord, la Soroca, la o grădiniță de copii, am decis să procurăm 50 de tone de struguri, care deja au fost repartizate prin raioane. Vreau să vă spun că bucuria este enormă”, a spus președintele.

În acest sens, Igor Dodon a recomandat tuturor politicienilor să cumpere cel puțin o tonă de struguri și să le ofere copiilor, în școli, în grădinițe sau orfelinate. Mai întîi de toate, a propus acest lucru noilor deputați.

“Iată cei care sunt acum în parlament, din partea fiecărui deputat cîte o tonă de struguri. Cît va costa? Aproximativ 6-7 lei kilogramul, iar o tonă de struguri va costa 6-7 mii lei. Oferiți jumătate din salariul de deputat, sau tot salariul și cumpărați fiecare cîte 2 tone. Cumpărați din primul salariu struguri și oferiți-le grădinițelor, școlilor, caselor de copii. Nu va fi nimic dacă nu ve-ți beneficia de un salariu, mai cu seamă cei care nu vin la ședințele parlamentului. Arătați un exemplu în sprijinul producătorilor autohtoni. Ve-ți vedea că oamenii vor aprecia acest lucru. Ar fi bine s-o facă toți”, a declarat Igor Dodon.

 

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă