PSRM

12 februarie 2018

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Ambasadorul SUA

Preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova a avut, astăzi, 12 februarie, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statelor Unite ale Americii în Moldova, James D. Pettit.

În timpul întrevederii, părţile au abordat subiecte cu privire la situaţia social-politică din Republica Moldova, precum şi starea relaţiilor moldo-americane.

De asemenea, interlocutorii au discutat modalităţile de implementare a reformei autorităţilor centrale din Moldova, situaţia ce vizează adoptarea de către majoritatea parlamentară a legii privind combaterea aşa-numitei „propagande ruseşti”, iniţiativa Preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, privind trecerea la forma de guvernămînt prezidenţială, iniţiativă sprijinită de socialişti.

În mod aparte, în timpul dialogului, s-a discutat despre reforma sistemului judiciar. Interlocutorii au menţionat necesitatea depolitizării justiţiei moldoveneşti pentru a crea condiţii pentru realizarea unor transformări reale, şi nu fictive în acest domeniu.

Totodată, a fost pusă în discuţie chestiunea organizării alegerilor parlamentare în republică, acestea fiind planificate pentru toamna acestui an. Preşedintele PSRM şi ambasadorul SUA s-au pronunţat în unanimitate pentru un scrutin obiectiv, liber, în cadrul căruia trebuie să fie exclusă influenţa resursei administrative.

În final, părţile s-au pronunţat pentru o mişcare reală a Republicii Moldova pe calea democraţiei, spre premise pentru dezvoltarea ţării şi prosperarea poporului acesteia.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă