PSRM

14 februarie 2018

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Ambasadorul Chinei

Astăzi, preşedintele Partidului Socialiştilor, Zinaida Greceanîi, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova,  Zhang Yinghun.

În timpul întrevederii a fost pusă în discuţie situaţia politică şi social-economică din Republica Moldova. În mod special au fost abordate subiecte privind adoptarea de către majoritatea parlamentară a legii privind combaterea aşa-numitei „propagande ruseşti”, organizarea de către socialişti a campaniei de susținere a trecerii la forma prezidenţială de guvernămînt, precum şi probleme privind pregătirile pentru alegerile parlamentare din anul 2018.

În contextul subiectelor discutate, interlocutorii au menţionat că Moldova trebuie să promoveze o politică externă echilibrată. Ţara noastră trebuie să păstreze relaţii bune şi cu Estul, şi cu Vestul, şi cu Rusia, şi cu China – o atare poziţie fiind cea mai avantajoasă pentru Moldova.

În altă ordine de idei, preşedintele Partidului Socialiştilor din RM şi Ambasadorul RPC au acordat o atenţie sporită chestiunii privind dezvoltarea relațiilor de cooperare dintre Partidul Comunist Chinez şi Partidul Socialiştilor din Republica Moldova. În acest context, Zinaida Greceanîi a transmis o invitaţie părţii chineze de a vizita Republica Moldova. Amintim că, în luna mai, anul trecut, o delegaţie a PSRM s-a aflat cu o vizită de lucru în Republica Populară Chineză.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă