PSRM

17 octombrie 2018

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu secretarul general al UIP

Președintele Partidului Socialiștilor din RM, șefa delegației naționale în cadrul Uniunii Interparlamentare (UIP) Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere în pe data de 16 octombrie cu Secretarul General al UIP Martin Chungong. Întrevederea a avut loc în cadrul celei de-a 139-a Adunare a UIP, în perioada 14- 18  octombrie, la Geneva.

În timpul discuțiilor, părțile au abordat subiecte precum participarea delegației moldovenești în cadrul lucrărilor Adunării UIP, în cadrul Forului femeilor parlamentare, cît și unele aspecte de colaborare și cooperare a Parlamentului RM și a Uniunii Interparlamentare.

Martin Chungong a confirmat sprijinul Uniunii Interparlamentare în consolidarea capacității instituționale a Parlamentului Republicii Moldova, a dialogului interparlamentar și a cooperării.

La rîndul său, Zinaida Greceanîi a venit cu propunerea către domnul Martin Chungong de a organiza o ședință a Uniunii Interparlamentare în Republica Moldova.

Menționăm că Secretarul General al Uniunii Interparlamentare Martin Chungong a avut o întrevedere cu Zinaida Greceanîi în iunie curent, în cadrul vizitei sale în Republica Moldova.

Uniunea Interparlamentară a fost înființată în 1889, cuprinde 178 de state membre și 12 state membre asociate. Este cel mai mare forum interparlamentar din lume. Republica Moldova a devenit membru al Uniunii Interparlamentare în 1992.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă