PSRM

27 aprilie 2018

Zinaida Greceanîi: Actele legislative cheie, care pot permite repetarea „furtului secolului”, nu se schimbă

Guvernarea nu este interesată de a elucida cine într-adevăr stă în spatele acestui jaf, care a făcut RM faimoasă. Despre aceasta, președintele PSRM, Zinaida Greceanîi, a anunțat în cadrul emisiunii ”Acces Direct”, la postul de televiziune ”NTV-Moldova”, după audierea raportului prezentat de guvernatorul BNM.

”Acum toți politizează acest subiect. Dar o să va reamintesc un lucru. Anume fracțiunea socialiștilor au fost acei care au scos la lumină această problemă în 2014, fiindcă nimeni nu vorbea despre lucrul acesta. Dacă nu ar fi intervenit Igor Dodon, să spună: ”uitați-vă, în sistemul bancar este o problemă și banii s-au dus din țară”, nimeni nu ar fi vorbit despre această problemă.

Furtul miliardului nu s-a întîmplat din senin. Despre acest furt cunoșteau toate organele de stat. Mai mult de atît, acest jaf s-a pregătit din timp, prin votarea anumitor legi, legea garanției de stat, a bugetului și multe altele. Și ei nu vor căuta banii furați în propriile buzunare”, a menționat președintele PSRM.

Zinaida Greceanîi este sigură că, banii furați nu sunt căutați și acest fapt a fost confirmat de guvernatorul BNM, care a declarat că instituția pe care o reprezintă, încă nu a efectuat o analiză pentru a expune cum a fost posibil acest furt.
Președintele PSRM a remarcat că, această investigație, în primul, rînd trebuie efectuată în interiorul țării și nu de către companiile străine. Greceanîi a menționat că posibilitatea de a se repeta furtul nu este exclusă, iar guvernarea nu se grăbește să modifice legislația, pentru a nu permite acest lucru.

”Actele legislative cheie, care încă mai fac posibil ca ”furtul secolului” să se repete, nu au fost modificate. Este foarte simplu și cred că ei, foarte bine se pregătesc pentru acest lucru, inclusiv prin acumulările de valută străină, care sunt făcute de Banca Națională”, a spus Zinaida Greceanîi.

În concluzie, președintele Partidului Socialiștilor din RM a afirmat cu încredere că, cu actuala guvernare, nu este posibil de aflat ceea ce s-a întîmplat atunci.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă