PSRM

16 octombrie 2018

Vlad Batrîncea și Ion Ceban au prezentat poziția PSRM cu privire la situația politică și agenda PSRM

Secretarul executiv al Partidului Socialiștilor din RM Vlad Batrîncea și secretarul ideologic al PSRM Ion Ceban au prezentat astăzi, 16 octombrie, poziția PSRM cu privire la situația politică și au explicat cum vor acționa în condițiile actuale în ajunul lansării campaniei electorale.

Astăzi PSRM este cea mai mare formațiune politică din republică și unica forță politică care se opune guvernării antidemocratice, anti-popor și oligarhice, a menționat Vlad Batrîncea.

El a remarcat faptul, că multe alte formațiuni politice care se declară că luptă împotriva majorității de la guvernare și, se cataloghează drept ”opoziție”, în realitate nu sunt așa.

În primul rînd, Vlad Batrîncea a prezentat poziția PSRM față de proiectul de modificare a Constituției RM, propusă de către Partidul Democrat, care prevede introducerea sintagmei ”integrarea europeană” în legea supremă a RM.

”Constituția urmează să asigure pluralismul de opinie, de aceea nu acceptăm modificarea ei în acest sens. Cînd peste 50 la sută din populație s-au dezamăgit de rezultatele integrării europene, impunerea unei astfel de ideologii este ilegală și neconstituțională. Introducerea acestei sintagme presupune scoaterea a 50 la sută din populația RM, care pledează pentru alte lucruri decît integrarea europeană. PSRM va depune tot efortul pentru a evita acest lucru”, a declarat secretarul executiv al PSRM.

BatrinceaDe asemenea, Vlad Batrîncea a anunțat că, la etapa actuală PSRM desfășoară primaries. Procesul de selectare a candidaților pentru circumscripțiile electorale, pentru participarea la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, a avut loc deja în multe din raioanele republicii.

”Noi ne-am consultat cu cetățenii, membrii PSRM, simpatizanții noștri, drept rezultat al alegerilor interne a partidului, au fost selectați 38 de candidați. În total trebuie să selectăm 46 de reprezentanți ai partidului, care vor participa în calitate de candidați ai PSRM pe circumscripțiile electorale, la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019”, a spus Vlad Batrîncea.

El a menționat că acest proces de selectare a candidaților va dura pînă la începutul campaniei electorale, după care Consiliul Republican al PSRM va confirma candidaturile. În același timp, partidul este deschis pentru propuneri privind și alte candidaturi.

CebanIon Ceban a anunțat că PSRM este unicul partid care a desfășurat peste o mie de acțiuni de protest, atît la nivel local, cît și la nivel național. În prezent, partidul desfășoară mitinguri de protest împotriva politicii de jaf a guvernării euro-unioniste, în raioanele țării, în cadrul cărora sunt prezentați candidații pentru circumscripțiile electorale.

”Pe 18 noiembrie 2018, la Chișinău, planificăm să desfășurăm un amplu miting de protest împotriva regimului de guvernare din ultimii 9 ani, care este un regim anti-statal, anti-popor, unde vor participa  zeci de mii de oameni. În timpul acestei acțiuni de protest vom prezenta programul PSRM și acțiunile noastre pînă la 24 februarie 2019”, a spus Ion Ceban.

De asemena, ideologul PSRM a subliniat faptul că la inițiativa unor reprezentanți ai PDM sau a sateliților acestora, tot mai des apar tentative la adresa instituției prezidențiale. Chiar săptămîna trecută au fost atentate și amemințări de lichidare a instituției prezidențiale a RM.

”Suntem gata să ieșim și să apăram instituția prezidențială, puterea prezidențială și președintele. Suntem gată să ieșim în stradă, împreună cu toți simptatizanții noștri, care sunt peste 50 % din populația țării, în cazul în care se va încerca lichidarea instituției Președinției RM”, a declarat Ion Ceban.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă