PSRM

21 septembrie 2018

În Chișinău are loc Forumul economic moldo – rus

În ziua de 20 septembrie s-a dat startul Forumului economic moldo-rus, organizat sub egida președintelui țării Igor Dodon și va dura trei zile.

Organizatorii evenimentului este Consiliul economic moldo-rus. Din partea Federației Ruse, forumul se desfășoară cu susținerea a patru titani ai businessului rusesc – asociația ”Delovaia Rossia”, ”Opora Rossii”, Camera de Comerț și Industrie a Federației Ruse, Uniunea Industriașilor și Antreprenorilor din Federația Rusă; Agenția de inițiative strategice.

Cea mai intensă zi a forumului va fi – 21 septembrie. La ședința plenară vor veni cu discursuri în fața publicului Președintele RM Igor Dodon, copreședintele organizației obștești ”Delovaia Rossia” Andrei Nazarov, reprezentatul special al președintelui Federației Ruse pentru protecția drepturilor antreprenoriale Boris Titov, președintele ”Opora Rossii” Alexandr Kalinin, președintele corporației ”BL Group” Gheorghi Boos și directorul executiv al ”Ost-Ausschuss der Deutschen Wirtschaft” Michael Harms.

”Acest forum va avea loc pentru prima dată în zece ani de relații dintre Moldova și Rusia. Planificăm că la acest forum vor participa peste 500 de oameni de afaceri. Sper că rezultatele acestui forum va fi semnarea unor acroduri de investiții în valoare de zeci sau sute de milioane de dolari în cel mai aproapiat timp, în Republica Moldova.

să fie semnarea unor acorduri de investiții în Republica Moldova cu zeci sau sute de milioane de dolari în viitorul apropiat. Deja astăzi, sunt proiecte concrete – agricultură, industrie, turism, sfera socială – despre care se va anunța în cadrul forumului. Eu vreau să obțin o deschidere a piaței rusești pentru producătorii moldoveni și ca invetitorii ruși să fie mai activi pe piața RM”, a anunțat președintele Moldovei Igor Dodon.

Potrivit lui, datorită unei cooperări favorabile cu Federația Rusă, pot fi asigurate investiții directe anuale în valoare de  400-500 milioane de dolari. În același timp, copreședintele ”Delovaia Rossia”  Andrei Nazarov este sigur de faptul că acest forum va da un imbold pentru crearea întreprinderilor moldo-ruse și revenirea Rusiei în poziția de lider în topul investitorilor străini din Moldova.

În cadrul forumului vor participa peste 500 de persoane, inclusiv politicieni și lideri ai afacerilor din Rusia, Moldova și statele membre a  UEA, inclusiv cele patru mari uniuni ale businessului din Federația Rusă.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă