PSRM

22 august 2018

”Mai avem maximum 10-15 ani”: Igor Dodon a vorbit despre principalele sarcini pentru păstrarea Moldovei

Noi avem țara noastră, în pofida numeroaselor probleme și greșeli, am reușit să păstrăm independența Moldovei, aceasta este principala realizare din ultimii 27 de ani. Acest lucru a fost declarat de către președintele țării Igor Dodon, în cadrul unei ediții speciale la postul de televiziune ”NTV- Moldova”, unde a vorbit despre Ziua Independenței, ce urmează să fie sărbătorită.

-Noi am vorbit că în lume sunt mii de popoare, dar mai puține de 200 au propria țară, propria patrie. Noi suntem norocoși că avem propria țară. De aceea, cea mai mare realizare din acești 27 de ani, este că noi am știut să păstrăm țara, în pofida unui război civil, în pofida acțiunilor fraților noștri unioniști, în pofida faptului că am pierdut o treime din populație și este de datoria noastră să asigurăm în continuare independența ei, să unim țara, să o întărim și să o transmitem generației viitoare, a spus el.

Președintele a remarcat că au fost comise multe greșeli de la obținerea independenței Moldovei, iar pentru a corecta aceste greșeli, la putere trebuie să vină acei oameni care se gîndesc în primul rînd la țară și nu la faptul cum să-i mulțumească pe americani împotriva Rusiei sau invers.

-Eu mereu am spus că noi nu trebuie să fim pro-americani sau pro-ruși, noi trebuie să fim pro-moldoveni. Dacă în Moldova, după acești 27 de ani de independență, după alegerile parlamentare, în sfîrșit, vom avea o majoritate parlamentară pro-moldovenească, care va prieteni și cu unii, și cu alții, atunci va apărea o șansă de a păstra independența Moldovei și de a educa corect generațiile viitoare. Dar pentru aceasta, noi nu dispunem de mult timp: maximum 10-15 ani, a adăugat el.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă