PSRM

19 iulie 2018

Sterilizarea, înregistrarea animalelor și un regulament clar: în Chișinău s-au discutat modalitățile de soluționare a problemei animalelor fără adăpost

Fracțiunea socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău a desfășurat o masă rotundă la subiectul problemelor animalelor fără adăpost din oraș

Reprezentatul Direcției Locativ- Comunală și Amenajare, întreprinderea Autosalubritate, Direcția Construcții Capitale au informat societatea despre situația curentă, au vorbit despre problemele cu care se confruntă și au propus un șir de soluții.

Cu regret, participanții la eveniment au remarcat că în ultimii 10 ani situația în această sferă nu a suferit schimbări semnificative. Însă, potrivit consilierului municipal Iuri Vitneaski, discuția a fost una constructivă, în pofida controverselor s-a găsit un consens.

”Toți sunt de părerea că trebuie creată o structură aparte, cu disponibilitatea medicilor veterinari, care se va ocupa de problemele animalelor fără adăpost. De asemenea, este nevoie de un regulament care va pune toate punctele pe ”i””, a remarcat socialistul.
Potrivit șefului Secției amenajare și salubrizare a Direcției Generale Locativ-Comunala și Amenajare, Vasile Efros, problema animalelor fără adăpost din municipiul Chișinău poate fi rezolvată prin demararea procesului de sterilizare a animalelor de companie, pentru reducerea înmulțirii acestora. Dar și elaborarea unui registru de evidență al animalelor de companie și a celor fără stăpîn.

El a adăugat că în bugetul pentru anul 2018 au fost prevăzute resurse financiare pentru amenajarea unor spații pentru plimbarea cîinilor în mai multe zone ale capitalei, însă s-a considerat că nu e momentul oportun pentru amenajarea unor astfel de spații pînă nu există un Regulament clar.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă