PSRM

31 mai 2018

Socialiștii au citit în parlament adresarea preoților care cer interzicerea propagandei LGBT în Republica Moldova

La ședința organului legislativ, deputatul Partidului Socialiștilor, Vlad Batrîncea a rugat secretariatul să împartă tuturor deputaților apelul public al preoților țării care au protestat astăzi în fața parlamentului.

”Credincioșii Moldovei roagă ca să fie incluse modificări în Codul contravențional și să fie interzisă răspîndirea informației publice a altor relații decît căsătorie și familie, prevăzute de Constituția țării și Codul familie. Societatea civilă este îngrijorată de marșurile minorităților sexuale, credincioșii își doresc ca în spațiul public să fie interzise astfel de activități și, ca statul să protejeze familiile tradiționale”, remarcat el.

Reamintim că sute de cetățeni credincioși ai Moldovei s-au adunat în fața clădirii organului legislativ al țării cu icoane și placate. Ei au cerut interzicerea legislativă a propagandei homosexualității în țară. Unicii care au ieșit la protestatari au fost socialiștii, care la ședința trecută au cerut audierea ministrului afacerilor interne pentru a explica comportamentul ”deadecvat” a poliției  la marșul LGBT, iar majoritatea parlamentară s-a pronunțat împotrivă. Deputații PSRM au luat adresarea preoților și au promis că vor depune efortul de a citi această adresare în plenul parlamentului, ceea ce a și fost făcut.
Anterior, președintele Moldovei Igor Dodon, indignat de desfășurarea marșului LGBT și acțiunile poliției, a propus desfășurarea marșului LGBT în incinta guvernului.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă