PSRM

20 aprilie 2018

Socialiștii s-au opus semnării declarației cu delegația comisiei pentru apărare, a parlamentului român

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din RM, s-a opus semnării declarației cu delegația comisiei pentru apărare, a parlamentului român, în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului Republicii Moldova, la 20 Aprilie.

Deputatul fracțiunii PSRM, Ghenadie Mitriuc, a anunțat că, în zilele de 22-24 Aprilie 2018, în Republica Moldova se va afla în vizită o delegație de parlamentari români – membri ai Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Camerei Deputaților a Parlamentului României.
Programul vizitei include desfășurarea unui număr de întîlniri, inclusiv cu membrii comisiei pentru securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului Republicii Moldova. Potrivit programului vizitei, președinții comisiilor parlamentare a RM și a României, vor semna o declarație comună.

„Subliniem că, proiectul declarației date, conține prevederi care vor atrage țara noastră într-o confruntare globală a actorilor internaționali”, a spus deputatul.

El, a remarcat că, semnarea declarațiilor de acest tip, din numele comisiei, este ilegală, în primul rînd, pentru că declarațiile sunt documente cu caracter politic, iar, în conformitate cu articolul 121 din Regulamentul Parlamentului, documentele cu caracter politic se întocmesc sub forma unei decizii a Parlamentului și se adoptată prin procedura de vot a majorității deputaților prezenți.

Fracțiunea PSRM a cerut încetarea acțiunilor provocatoare și excluderea semnării declarații politice, din programul de vizită.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă