PSRM

03 mai 2018

Socialiștii au solicitat audierea ministrului educației privind organizarea examenelor de bacalaureat

Deputații fracțiunii Partidului Socialiștilor din RM au cerut, la ședința plenară, de astăzi, a parlamentului, audierea ministrului educației, culturii și cercetării, în legătură cu organizarea examenului de bacalaureat în liceele din țară, anunță aif.md.

”Țin să vă reamintesc că, la 20 iulie 2017, am discutat foarte mult despre problema organizării examenului de BAC în RM. Absolut toate fracțiunile parlamentare s-au expus categoric, că sunt mai multe probleme ce vizează aceste examene. În primul rînd, necorespunderea curriculei cu testul de examen. În al doilea rînd, am depistat mai multe încălcări ce țin de organizarea activității Agenției Naționale de Curriculum și Evaluare, am depistat probleme ce țin de complexitatea testelor și a schemei de convertire a punctelor în note. Am ajuns la concluzia că, organizarea examenelor de bacalaureat trebuie cardinal îmbunătățită”, a declarat deputatul PSRM, Vlad Batrîncea.

Totuși, în pofida dovezilor aduse de către aleșii poporului, în cadrul Agenției Naționale de Curriculum și Evaluare, activează aceiași oameni, problemele existente nu au fost soluționate, nu a avut loc nici o modificare, iar acest lucru este inadmisibil, a remarcat deputatul.

”În conformitate cu problema apărută, propunem, încă odată, oragnizarea audierilor. Vrem să aflăm care este reacția ministrerului și a Agenției la acele propuneri care au fost înaintate de fracțiunile parlamentare, la 20 iulie 2017”, a emis Batrîncea.

Totuși, majoritatea parlamentară nu a susținut inițiativa.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă