PSRM

12 martie 2018

Socialiștii au cerut să se investigheze toate cazurile de achiziționare ilegală a terenurilor din Chișinău

Consilierul fracțiunii PSRM din cadrul Consiliului municipal Chișinău, Alexandr Odințov a cerut direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare să publice informații cu privire la numărul de terenuri municipale care au fost furate în ultimii ani. De asemenea, el a cerut ca Procuratura Generală și Centrul Național Anticorupție să investigheze toate cazurile de însușire ilegală a terenurilor.

„Am văzut informații pe site-ul primăriei despre terenurile furate de la municipiu și despre apelul acesteia în instanță. Dar acestea sunt  doar 1% din cele furate în ultimii ani. Ne sunt arătate doar parcele mici „, a declarat Alexandr Odințov la conferința de presă de luni, 12 Martie.

El a menționat că în ultimii ani, prin decizia instanței, au fost furate mai mult de 50 de terenuri de la municipalitate.

Prima fază a furtului de terenuri a avut loc în 2014, iar în ianuarie 2016, cea de-a doua.

„Noi am apelat la CNA pentru a investiga aceste cazuri, dar pînă acum nu am primit nicio informație. Toată lumea tace, atît CNA, cît și primăria. Cîte terenuri sunt pierdute – nu știm „, a spus consilierul.

El a enumerat zeci de adrese unde terenurile sunt date pentru construcția de benzinării și blocuri de apartamente, precum și terenuri care sunt în arest. Printre terenurile furate se enumără și unele teritorii de pe adresele din inima orașului, cum ar fi strada Bănulescu Bodoni intersecție cu str. Columna, str. Bănulescu Bodoni intersecție cu str. Șciusev.

Odințov a solicitat conducerii direcției arhitectură, urbanism și relații funciare să furnizeze toate informațiile referitoare la terenurile furate. De asemenea, el a cerut, ca CNA și Procuratura generală să cerceteze aceste cazuri.

De asemenea, consilierul a cerut ca Primăria să înceapă imediat reparația drumurilor, pentru care au fost alocate 139 milioane de lei din buget.

„Odată cu sosirea  primăverii, pe toate drumurile din capitală au apărut gropi, proprietarii de automobile trebuie să-și repare în mod constant mașinile. Acest lucru este inacceptabil, avînd în vedere că bugetul prevede fonduri. Noi în special, am adoptat bugetul în luna Decembrie, ca la începutul acestui an să fie posibilă efectuarea tuturor lucrărilor planificate de către toate direcțiile“,  a spus Odințov.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă