PSRM

01 noiembrie 2018

Socialiștii au cerut audierea cu privire la subiectul tarifelor pentru căldură

Fracțiunea Partidului Socialiștilor a cerut audierea în plenul parlamentului a ministrului economiei și infrastructurii și, a directorului Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, cu privire la situația din sfera energeticii și micșorarea tarifelor pentru căldură.

Deputatul fracțiunii PSRM Radu Mudreac a amintit legislativului că în acest an, deja a cincea oară vine cu acest demers către parlament. El a menționat că la începutul anului tarifele pentru gazele naturale au scăzut cu 20% și, ar fi fost logic să fie revăzute prețurile spre micșorare pentru căldură. Însă, tarifele pentru căldură așa și nu au fost recalculate respectiv cu prețurile gazelor naturale. De asemenea, nu a fost făcută recalcularea consumului la căldură pentru perioada ianuarie – februarie a anului curent.

Radu Mudreac a declarat că, conducătorii responsabili trebuie să se prezinte în parlament și să explice situația din domeniul termo-energetic. Mai mult de atît că subiectul tarifelor pentru căldură este unul social, majoritatea populației sunt pensioneri, persoane cu dizabilități, familii cu mulți copii, care pur și simplu nu pot să-și permită asemenea tarife.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă