PSRM

26 martie 2018

Socialiștii atacă în instanță numirile ilegale din cadrul Primăriei Chișinău

Practica de numire ilegală în funcțiile de conducere a primăriei și a structurilor în subordinea acesteia, se pătrează chiar și după plecarea liberalilor, a remarcat la conferința de presă, din data de 20 Martie, șeful fracțiunii Partidului Socialiștilor în Consiliul municipal Chișinău, candidatul la funcția de primar general, Ion Ceban. El a spus, în legătură cu acest subiect, că PSRM, va sesiza Cancelaria de Stat și va pregăti documentele pentru a ataca în instanța de judecată.

„Dorin, (fostul primar de Chișinău, Dorin Chirtoacă) a plecat, dar practica a rămas, a spus Ion Ceban. Știm cu toții că Dorin, prefera să-și numească în funcții de conducere colegii de clasă, „băieții buni“ ai Partidului Liberal. Această practică, a fost continuată de persoană,  care noi, considerăm că a fost numită ilegal în funcția de primar interimar al Chișinăului. Și vă voi încerca să explic de ce.”

Potrivit lui, numirea fostului comisar de poliție, Eugeniu Axentiev, în funcția de șef la Autosalubritate, a fostului șef al unui departament din cadrul Ministerului de Interne, Vladimir Maiduc, în funcția de șef direcției administrative a primăriei, a fostului șef al direcției transport public, Adrian Boldurescu la funcția de conducere a Exdrupo și Veaceslav Buț la Lumteh, au avut loc, ocolind legea.

„Toate numirile în funcții de conducere ar trebui să se desfășoare pe bază de concurs, în conformitate cu criteriile de competență, în condițiile prevăzute de lege. Iar ceea vedem noi, astăzi în primărie, această formă de PR, este o încercare de a numi oameni care vor face tot ceea ce li se spune,” a spus Ion Ceban.

Potrivit lui, această practică este foarte dăunătoare: Dorin Chirtoacă a numit reprezentanți ai Partidului Liberal, și Silvia Radu, ai Partidului Democrat. „Același Dl Maiduc, potrivit mass-media, este cel mai mare finanțator al Partidului Democrat în 2016, precum și în timpul campaniilor electorale precedente. Acest lucru este inacceptabil, din punct de vedere juridic și moral. Această practică ar trebui încetată. Astăzi, vom sesiza Cancelaria de Stat și vom începe procedura de contestare a acestor decizii în instanța de judecată”,  a spus Ion Ceban.

De asemenea, el a numit,  „circ“  litigiul între primarul interimar Silvia Radu, și fostul șef al direcției transport public, Igor Gamrețchi.

„Urmăresc spectacolul ”Radu – Gamrețchi”. Unul ar trebui să fie în închisoare pentru dosarul cu parcările, dar își clarifică relațiile, cu numita ilegal în funcția de primar interimar, subiectul drumurilor. Gamrețchi a decis să devină un „sac de box“ pentru Radu, astfel, aceasta își cîștigă dividende pentru alegeri. Toate acestea fac parte din campania de PR a Silviei Radu”, crede Ion Ceban.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă