PSRM

16 martie 2018

Președintele este gata să creeze Frontul Național pentru Protecția Statalității Moldovei

La data de  16 Martie, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat că este gata să creeze Frontul Național pentru Protecția Statalității Moldovei. Astfel, el va răspunde la miile de apeluri ale cetățenilor cu privire la necesitatea de mobilizare împotriva unioniștilor, în cazul în care situația din țară va ieși de sub control în perioada de 25-27 Martie.

Acestă  declarație a fost făcută de Igor Dodon pe pagina sa din cadrul rețelelor de socializare. El a subliniat că mișcarea unionistă poate avea și deja are un efect invers – de mobilizare a cetățenilor în apărarea statalității moldovenești.

”Patria e prețuită mai ales atunci cînd este amenințată din exterior, de forțe care doresc distrugerea și dispariția noastră. Zilnic în adresa mea vin mesaje din teritoriu, în care oamenii se arată indignați și revoltați de acțiunile antistatale ale unioniștilor susținuți din exterior, dar și de suportul tacit oferit lor din interior.

Numai într-un stat cu voință politică paralizată e posibil ca în primării să fie semnate acte anticonstituționale, de lichidare a statalității și independenței. Inacțiunea organelor de stat înseamnă suport direct, fie și ascuns, al activității antistatale a unioniștilor.

În asemenea circumstanțe de pericol iminent pentru țară și populație, declar că voi răspunde pozitiv miilor de solicitări de mobilizare a cetățenilor și dacă situația va ieși de sub control pe 25-27 Martie, eu, ca șef de stat, voi forma un Front Național, pentru a oferi o platformă de rezistență tuturor cetățenilor Republicii Moldova care sunt împotriva unirii și care vor sa păstreze statalitatea și identitatea moldovenească”, a menționat Igor Dodon.

Președintele a menționat că ceea ce ne unește pe noi, indiferent de etnie sau preferințe politice, este iubirea pentru Moldova, pentru Patria noastră.

El a meționat pentru autoritățile locale și străine implicate în procesele anticonstituționale și antistatale, că acțiunile lor vor avea efect de bumerang și în ultimă instanță vor întări identitatea moldovenească, numai că, concomitent, ar putea genera reacții foarte negative față de puterea centrală din Chișinău și față de exponenții imperialismului și ai politicii revanșarde din statul vecin.

”Republica Moldova și România pot rămîne state-prieteni. De ce insistați ca reacția de apărare a cetățenilor să le transforme în state aflate în dușmănie?”, a reiterat președintele.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă