PSRM

18 septembrie 2018

Odnostalco: Dacă Silvia Radu va deveni ministră a sănătății, ne așteaptă majorarea prețurilor și ”optimizarea cheltuielilor” în acest domeniu

Numirea fostei șefe de la Gas Natural Fenosa Silvia Radu pentru funcția de ministru a sănătății, muncii și protecției sociale – este o batjocoră pentru medicina moldovenească.

Această părere, despre candidatul pentru funcția dată anunțată de către Partidul Democrat, a fost expusă de deputatul Partidului Socialiștilor Vladimir Odnostalco. El a exprimat cu încredere că dacă Silvia Radu va accede în această funcție, atunci în Republica Moldova se așteaptă majorarea prețurilor pentru serviciile medicale și medicamente.

”În Fenosa, această doamnă se ocupa de majorarea tarifelor și introducerea a diferitor amenzi. Creșterea tarifelor deja ridicate (cu 400%) pentru serviciile medicale va continua! Ne așteaptă creșterea prețurilor pentru medicamente. Prea mult populism pînă acum, că totul a fost rău în sistemul de sănătate și cel social, pînă la ea”, a anunțat deputatul.

Potrivit lui Odnostalco, în Republica Moldova se așteaptă un ”management desăvîrșit”, care va include lichidarea spitalelor ”neprofitabile” cum le numește Silvia Radu, de asemenea micșorarea indemnizațiilor care se va numi ”optimizarea cheltuielilor”.

Noi spuneam încă atunci cînd a fost numită Svetlana Cebotari, că-i va fi foarte greu să facă ceva în această direcție, deoarece sistemul a fost mult timp afectat de corupție, șefii de direcții, secretari de stat și alții. Dacă într-o singură frază, Silvia Radu – lichidatoarea drepturilor sociale ale sutelor de mii de moldoveni!”, a declarat socialistul.

Amintim că decizia de a o numi pe Silvia Radu în funcția de ministru a sănătății, muncii și protecției sociale, a fost făcută publică astăzi în cadrul briefingului de presă susținut de către președintele Partidului Democrat Vlad Plahotniuc.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă