PSRM

28 iunie 2018

CMC a susținut proiectele socialiștilor de a aloca suplimente la salariu angajaților din domeniul culturii și social

Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a votat, astăzi, 28 iunie, proiectele înaintate de către fracțiunea Partidului Socialiștilor din RM, de a aloca un supliment de 40 % la salariile angajaților din  domeniul protecției sociale și asistenților sociali, de asemenea și angajaților din domeniul culturii. Un supliment la salariu în valoare de 30 % se propune pentru a fi achitat muncitorilor din domeniul protecției drepturilor copilului și pentru angajații centrelor de plasament pentru copii străzii.

Liderul fracțiunii PSRM Ion Ceban a declarat în timpul ședinței că, se prevăd suplimente la salariu de 40 % pentru 772 de angajați în domeniul culturii. Suplimentul va fi alocat începînd cu data de 1 iulie pînă la 31 decembrie.

De asemenea, de suplinire în valoare de 40% la salariu se vor bucura și muncitorii protecției sociale și  asistenții sociali. În total vor fi 1292 de persoane. Suma totală fiind de 4159,54 mii lei, acest supliment va fi achitat în perioada 1 iulie – 31 decembrie.

Mai mult de atît, un bonus la salariu în valoare de 30% vor primi angajații direcției pentru protecţia drepturilor copilului, cît și angajați ai centrelor de plasament pentru maturi și copii. De acest bonus vor dispune 471 de persoane. Pentru aceasta sunt alocate 1,7 milioane lei.

Mai devreme, CMC a susținut inițiativa fracțiunii PSRM de a aloca suplimente la salariu pentru angajații grădinițelor și a profesorilor din școli.

La întrebarea consilierilor liberali din CMC, de ce este o diferență dintre mărimile suplimentelor, Ion Ceban a spus că suma acestora se stabilește în conformitate cu resursele disponibile. ”În viitor ne vom strădui să găsim mai multe rezurse”.

De asemena, socialiștii au insistat asupra organizării unei discuții publice, înainte de a fi discutat în ședința CMC,  a ”Proiectului de combatere a corupției”, propus de către guverare.

”Am venit cu inițiativa de a fi publicat acest proiect pe site, de a organiza discuții publice, pentru ca experții și societatea civilă să se expună în raport cu acest subiect”, a scris pe rețelele de socializare consilierul PSRM, Gaik Vartanean.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă