PSRM

11 iulie 2018

Fiecare al doilea locuitor al Moldovei este dispus să voteze pentru formaţiunea pro-prezidenţială PSRM, în cadrul viitoarelor alegeri parlamentare

Fiecare al doilea locuitor al Moldovei este dispus să voteze pentru formaţiunea pro-prezidenţială PSRM, în cadrul viitoarelor alegeri parlamentare. Acest lucru îl confirmă sondajul organizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Republica Moldova, rezultatele căruia au fost făcute publice ieri, 11 iulie, în capitala Moldovei.

Potrivit rezultatelor sondajului, pentru formaţiunea pro-prezidenţială Partidul Socialiştilor sunt gata să-şi dea votul 49,7% din cetăţenii decişi, adică practic fiecare al doilea locuitor al ţării. Pe locul doi, cu un decalaj negativ aproape triplu, se situează partidul „Demnitate şi Adevăr”, pe care sunt dispuşi să-l sprijine 15,9% din alegători. Printre formaţiunile cu şanse de a accede în parlament se regăsesc Partidul Democrat cu 13,5% şi partidul „Acţiune şi Solidaritate” cu 11,1%. Celelalte formaţiuni, potrivit sondajului, nu vor trece pragul electoral.

Merită remarcat faptul că PSRM, la fel ca și președintele și Preşedinţia, rămîne a fi liderul încrederii din partea cetăţenilor. Astfel 49,8% dintre respondenți au declarat că susțin activitatea acestei formațiuni politice și au încredere în liderii acesteia.

Sondajul a fost efectuat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Republica Moldova, în perioada 26 iunie – 7 iulie. La sondaj au participat 1195 de respondenţi din 81 de localităţi ale ţării. Marja de eroare constituie +/-3%.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă