PSRM

06 iunie 2018

Ion Ceban pleacă din funcția de secretar și purtător de cuvînt al Președintelui RM și se va dedica în totalitate activității pentru îmbunătățirea Chișinăului

Șeful fracțiunii Partidului Socialiștilor din RM din Consiliul municipal Chișinău, Ion Ceban a făcut cîteva declarații importante în cadrul conferinței de presă.

În primul rînd, el pleacă din funcția de secretar și purtător de cuvînt  al Președintelui RM, Igor Dodon.

”Am discutat mult timp cu domnul Președinte și am decis împreună că, începînd cu ziua de astăzi, îmi prezint demisia din funcția de secretar și de purtător de cuvînt”, a spus Ion Ceban.

”În al doilea rînd, începînd cu ziua de luni, de la ora 8.00, inclusiv în week-end-uri, mă găsiți la Primărie și o să lucrez la proiectele legate de municipalitate. Mă voi dedica în totalitate activităților pentru bunăstarea Chișinăului”, a declarat socialistul.

În al treilea rînd, în legătură cu discuțiile despre faptul că socialiștii pot bloca anumite inițiative în primărie, ”vă asigur că socialiștii nu vor bloca nimic, vom susține toate inițiativele bune, iar cele care nu sunt în beneficiul cetățenilor – cu siguranță, nu”, a menționat Ion Ceban.

”În al patrulea rînd, astăzi, înregistrăm în Primărie mai multe proiecte de decizie și vom ruga CMC să se convoace în regim de urgență, ca să operăm modificările la buget și să începem să facem lucruri frumoase. Eu sunt sigur că putem să le facem și din opoziție.

Pentru început e vorba de trei proiecte: 370 de medici de familie, 367 asistenți medicale și 6607 cadre didactice și educatori, inclusiv cei din suburbii, urmează să beneficieze de ajutor material de 70 de lei pentru transportul public. Al doilea ține de instituirea de 300 de unități noi de asistenți personali pentru persoane cu nevoi speciale. Al treilea ține de acordarea de ajutor material unic de 1000 de lei pentru 5610 cadre didactice din instituțiile de învățămînt, la început de an școlar, pentru procurarea rechizitelor”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă