PSRM

19 iunie 2018

Ion Ceban a explicat de ce a fost important pentru socialiști să conteste încălcările în campanie electorală ale lui Andrei Năstase

Liderul fracțiunii Partidului Socialiștilor din RM în Consiliul Municipal Chișinău Ion Ceban a explicat, în cadrul conferinței de presă susținută în ziua de 19 iunie, de ce pentru socialiști a fost important să conteste încălcările din campania electorală a alegerilor locale noi din Chișinău, admise de candidatul la funcția de primar general al capitalei, Andrei Năstase.

”Dînsul a profitat în mod repetat, tupeist și iresponsabil de susținere externă în plină campanie electorală, dincolo de alte încălcări pe care le-a comis.

Acum, pentru noi este foarte curioasă decizia judecății, ca să știm cum să procedăm în parlamentare, fiindcă Năstase a creat un precedent. Exista 3 posibile decizii:

1. Dacă judecata va constata că suportul direct al politicienilor străini de care a beneficiat Năstase nu constituie o încălcare, atunci acesta e un precedent, care le va permite socialiștilor să beneficieze la rîndul lor, în alegerile parlamentare de susținerea politicienilor din străinătate, inclusiv din Federația Rusă.

2. Dacă judecata va constata că a fost o abatere, dar nu suficient de gravă ca Năstase să fie penalizat, atunci acesta e de asemenea un precedent, care ne va permite să beneficiem de susținere din străinătate, fără a risca să fim scoși din cursa parlamentară.

3. Dacă judecata va constata că a existat o abatere destul de gravă, o încălcare flagrantă a codului electoral, atunci Năstase trebuie sa fie penalizat cu toata strictetea conform legislatiei in vigoare.

De aceea, repet, suntem foarte atenți la decizia judecății, pentru a vedea ce precedent va fi creat și în viitor să acționăm în corespundere cu acest precedent”, a spus Ion Ceban.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă