PSRM

01 iunie 2018

Ion Ceban a făcut totalurile campaniei electorale

Candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de primar general al Chișinăului, Ion Ceban, a făcut totalurile campaniei electorale, în cadrul conferinței de presă din 1 iunie. El a declarat că, această campanie a oferit posibilitatea de a vedea ce reprezință candidații și cu ce gînd intenționează ei să vină la primărie

”Personal am folosit orice posibilitate în această campanie electorală pentru a-mi promova programul cu care vin la Primărie, pentru a-mi promova soluțiile la acele probleme cu care fiecare dintre noi, chişinăuienii, ne confruntăm în fiecare zi.

Am organizat 30 de conferinţe de presă şi peste 130 de întîlniri cu alegătorii, am acceptat marea majoritate a solicitărilor presei, am participat la zeci de emisiuni şi toate acestea mi-au oferit posibilitatea de a-mi face cunoscut programul.

Mă bucură faptul că tot mai mulţi oameni, cu care comunic zi de zi, cunosc viziunea mea şi a echipei mele pentru problemele capitalei. Aceasta înseamnă că votul lor va fi unul conştient, va fi nu doar un vot pentru o persoană, ci şi pentru un program, implementarea căruia va transforma Chișinăul într-un oraș modern”, a declarat Ion Ceban.

66cc7921-cac3-4464-9ac1-931dccd99eaf

El și-a exprimat regretul că în turul doi al alegerilor, campania electorală nu a avut loc așa cum ar fi trebuit să fie într-un stat democratic, adică cu mai multe runde de dezbateri față în față care să permită oamenilor să vadă cine dintre candidaţi și în ce măsură cunoaște problemele capitalei, cine și ce soluții are pentru ele.

”Mai multe dezbateri electorale iniţiate de către mine nu au avut loc în formatul clasic, adică cu participarea nemijlocită a ambilor candidaţi la Primărie, dat fiind faptul că oponentul meu, dl. Andrei Năstase, a refuzat să participe la ele. Am schimbat pe parcurs formatul dezbaterilor, la ele participînd primarii din suburbii, dar şi simpli cetăţeni. Regret că dl Năstase nu a acceptat să dezbatem punctual fiecare problemă, fiecare domeniu, fiecare soluţie posibilă pentru capitală, pentru oameni.

Cele cîteva dezbateri ce au avut totuşi loc, iniţiate de unele mijloace de informare în masă, dar şi de către societatea civilă, chiar dacă au fost exerciţii utile, totuşi, nu au permis să punem în discuţie întreg spectrul de probleme cu care se confruntă capitala”, a spus candidatul PSRM.

TPA_4424

Ion Ceba a venit cu o adresare către chișinăuieni.

”Eu m-am născut în Chișinău și întreaga mea viață am trăit aici. De aceea nu mi-e indiferentă soarta capitalei noastre, a oamenilor ce trăiesc aici. Din acest motiv am renunțat la mandatul de deputat şi în ultimii ani m-am dedicat în totalitate soluționării problemelor Chișinăului, chiar şi fiind în opoziție și activînd în condiții extrem de dure.

Am abordat acest scrutin cu maximă responsabilitate, deoarece înţeleg că, după decenii de haos şi distrugere, oamenii aşteaptă o viaţă mai bună. Împreună cu experţii noştri, dar şi cu experţi independenţi, am elaborat un program amplu care prevede soluţionarea fiecărei probleme cu care se confruntă capitala astăzi.

Și deoarece ferma mea convingere este că viitorul primar trebuie să fie un primar al tuturor locuitorilor capitalei, indiferent de viziunile politice, ideologice etc. reiterez și pe această cale angajamentul meu de a-mi suspenda calitatea de membru al PSRM pe durata exercitării mandatului. E o decizie asumată inclusiv în baza discuțiilor avute cu Președintele Igor Dodon și cu Președinta PSRM, Zinaida Greceanîi.

Iar în final aş vrea să menţionez că avem o echipă de profesioniști excepționali, avem viziune, program şi dorința de a schimba în bine viața locuitorilor capitalei. Și sunt convins că, împreună cu dvs., stimați alegători, duminică, 3 iunie, vom face primul pas în această direcție!”, a menționat Ion Ceban.

Reamintim, că turul II al alegerilor locale noi din Chișinău va avea loc duminică, 3 iunie.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă