PSRM

20 aprilie 2018

Fracțiunea PSRM insistă asupra anulării plăților pentru arenda manualelor

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, insistă asupra anulării plăților pentru arenda manualelor școlare. Hotărîrea ce ține de ilegalitate acestor plăți, a fost luată anul trecut, de către Curtea Constituțională, la inițiativa socialiștilor.

În cadrul ședinței plenare a parlamentului, din 20 Aprilie, deputatul fracțiunii PSRM, Vasile Bolea, a cerut includerea pe ordinea de zi, a proiectului de anulare a acestor plăți.

”Este vorba despre un proiect de lege sensibil, ce ține de educația copiilor noștri, este legat de o hotărîre a Curții Constituționale prin care a declarat neconsituționale unele prevederi din Codul educației, prin care a arătat guvernului, că statul nostru trebuie să asigure învățămîntul general gratuit. Nu este normal, cînd statul percepe taxe pentru arenda sau chiria manualelor. Copii noștri trebuie să învețe, iar statul trebuie să le asigure acest drept, de aceea, noi, insistăm ca acest proiect să fie inclus pe ordinea de zi”, a spus, Vasile Bolea.

Cu toate acestea, președintele parlamentului, Adrian Candu, a refuzat să execute decizia Curții Constituționale. El, și-a argumentat refuzul, făcînd trimitere la prevederile regulamentului, cum că nu ar fi trecut încă 30 de zile, de cînd socialiștii au venit anterior cu această propunere.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă