PSRM

20 aprilie 2018

Deputații PSRM au cerut amînarea proiectului ce vizează noul Cod al audiovizualului

Deputații fracțiunii Partidului Socialiștilor din RM au cerut excluderea de pe ordinea de zi a ședinței plenare a parlamentului, din 20 Aprilie, a proiectului noului Cod al audiovizualului, propus de majoritatea parlamentară.

Din cele expuse de deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, deja s-au făcut modificări în actualul Cod al audiovizualului, totuși, majoritatea parlamentară, în grabă, a venit cu inițiativa de a adopta un nou document. Proiectul a fost criticat în cadrul audierilor publice de către operatorii audiovizualului și chiar de către CCA, care a declarat că proiectul este departe de realitate și nu poate fi aplicabil.

”Chiar și conducătorul CCA-ului a spus că proiectul este departe de realitate și nu poate fi aplicabil. De aceeași părere este și conducerea televiziunii publice. Noi înțeledem că, majoritatea parlamentară are angajamente față de partenerii externi, care au alocat deja sute de mii de euro pentru elaborarea acestui proiect, dar noi solicităm parlamentului să nu se grăbească și să nu creeze probleme operatorilor audiovizualului din RM, pentru că mulți dintre aceștia nu vor mai fi în stare să-și continuie activitatea, iar asta ar duce la sterilizarea pieții mediatice”, a declarat, deputatul.

În ciuda argumentelor de mai sus, deputații majorității parlamentare nu au susținut inițiativa de a exclude proiectul de pe ordinea de zi.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă