PSRM

20 februarie 2018

Bogdan Țîrdea: Cei ce cer demisionarea Președintelui Dodon vor ca PDM să controleze Președinția!

Politologul și deputatul fracțiunii Partidului Socialiștilor, Bogdan Țîrdea, a relevat  un scenariu, prin care se încearcă aplicarea unor politici, care ar duce la demisia voluntară a președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. În opinia sa, într-un astfel de scenariu, speaker-ul parlamentului  și ruda lui Plahotniuc, Adrian Candu, ar deveni președinte interimar, la rîndul său, îl  va numi pe liderul Partidului Democrat în funcția de prim-ministru.

”Pur și simplu, acești domni își doresc ca PDM să controleze nu doar parlamentul, guvernul, SIS, Procuratura Generală, CNA – dar și președinția! Ceea ce este evident. Președintele nu este pe placul multor persoane. Dacă susținem lupta pentru neutralitate, acest fapt, irită NATO. Dacă se opune rezistență unioniștilor, se supără Bucureștiul. Este suficient să deschidem piețele din est și să ne apropiem mai mult de Rusia, Washingtonul este nemulțumit. Dacă se opune rezistență împotriva  optimizării școlilor, creștererii vîrstei de pensionare, închiderii programelor sociale, se înfurie FMI și Banca Mondială. Dacă vorbim despre alegerile anticipate sau abrogarea proiectul de lege cu privire la furtul miliardului, se irită oligarhii! „- a spus Țîrdea.

Deputatul, a subliniat că scopul tuturor acestor acțiuni este discreditarea Președintelui Igor Dodon și a Partidului Socialiștilor, pentru consolidarea „coordonatorul” PDM și a  partidului acestuia, astfel, consolidînd pentru totdeauna puterea forțelor coloniale, „proeuropene”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă