PSRM

26 aprilie 2018

Bogdan Țîrdea: Cine dintre candidați a luptat cu tarifele, şi cine a avut de cîștigat din ele?

Deputatul fracțiunii Partidului Socialiștilor din RM, Bogdan Țîrdea, a scris pe pagina sa de socializare despre ce au făcut candidații la funcția de primar general al capitalei, pentru rezolvarea celor mai presante probleme ale orasului, în special, problema tarifelor mari pentru apa, electricitate etc.

”Ştim că, Silvia Radu a majorat nemilos tarifele la electricitate şi a trecut pierderile Union Fenosa, în valoare de 1,5 mlrd. lei, pe umerii chișinăuienilor.

Pe seama tarifelor exorbitante pe care le-am achitat noi toţi, Silvia Radu a ridicat lunar 430 mii lei. Tot ea deține 10 conturi bancare, 31 terenuri de pămînt, 1 casă, 2 apartamente, 4 firme, cîteva automobile!

Pentru aceste „realizări” Partidul Democrat a decis să o avanseze în funcţia de primar general interimar!

Acum ea va storca din cetăţeni tarife pentru apă, căldură, evacuarea deşeurilor şi Dumnezeu mai ştie încă pentru ce!

Încă o nuanţă interesantă – s-a născut în Hînceşti, dar se vrea primar la Chişinău!
Năstase are şi el multe realizări. Pentru sine , bineînţeles.

Are 3 case, 7 anexe, 2 ha de terenuri agricole, 2 terenuri de pămînt în Bubuieci, 2 – în Durleşti şi Domnul mai ştie ce! Năstase s-a născut în satul Mîndreşti.

Am văzut cu cîtă înverşunare a luptat Năstase pentru activele lui Victor Ţopa, care au fost furate din băncile moldoveneşti.

Dar, n- am văzut ca Năstase să lupte împotriva majorării tarifelor la gaze, electricitate, apă! Arătaţi măcar un miting de-al său în acest context!

Ion Ceban, activînd în calitate de funcţionar public, nu s-a făcut milionar. S-a născut şi a crescut la Chişinău, de aceea, cunoaşte mai bine decît alţii problemele capitalei. A participat la zeci de mitinguri împotriva majorării preţurilor la electricitate, apă, căldură! S-a judecat cu ANRE din cauza tarifelor înalte!

La iniţiativa lui Ceban a crescut plafonul compensației pentru încălzire de la 2000 la 3000 lei. În 2016 de compensații la agentul termic au beneficiat peste 41 mii familii.

Tot el a insistat pe scutirea pensionarilor, persoanelor cu dizabilități și a altor categorii de cetățeni, de surplusul indicat în facturile la apă. De privilegiul dat au beneficiat 33 869 familii.

Datorită lui Ceban au fost găsite fonduri pentru compensarea diferenței de tarif, la trasnportarea deșeurilor. Numai pentru iulie 2017, compensații au primit 35 de mii cetățeni.

Iată și faceți concluzia: Cine a luptat cu tarifele, şi cine a cîștigat din ele!”

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă