PSRM

01 noiembrie 2018

Bogdan Țîrdea: 2018 va fi anul în care vom înmormînta partidele unioniste

Anul 2018 trebuia să fie unul simbolic datorită centenarului unirii, a scris pe rețelele de socializare deputatul și politologul Bogdan Țîrdea. El a remarcat că acesta s-a dovedit a fi anul cînd vom înmormînta, politic vorbind, unioniștii.

”1. La 100 ani de la Unire, Chișinăul a scăpat de primarul unionist Chirtoacă, care timp de 10 ani a hărtuit capitala.

2. Anume în  Anul Centenarului ,unionistul Valeriu Munteanu, la alegerile locale a  fost votat de 3%, pe cînd, unionistul Constantin Codreanu  de  4%.

3.În anul centenarului, toate partidele unioniste și-au dat obștescul sfîrșit! PL, condus de M. Ghimpu, a coborît mai jos de zona plintusului, ratingul său oscilează în jurul a 2%, chiar și mai puțin. Partidul lui Șalaru are 1%, fără perspectivă să atingă 2%.

PNL-ul condus de V. Pavlicenco niciodată n-a avut mai mult de 1%, nici nu va avea. Altfel spus, în viitorul legislativ partidele unioniste nu vor fi!

4.La 100 ani de la Unire a eșuat tentativa de-a întroduce Integrarea Europeană în constituție.

5. La 100 ani de la Unire, adică, 1 noiembrie 2018, parlamentul s-a dezis de întroducerea Limbii Române în constituție. Chiar și deputații cu pașaport român, dar ei sunt 64, au demonstrat că  le este în cot de Limba Română.

6. Anume, la 100 ani de la Unire unionistului George Simion i-a fost înterzis accesul pe teritoriul R.M., restul unioniștilor -atacați de poliția moldovenească, reformată pe banii oferiți de România și UE.

7. Anume în Anul Centenar, speacherul și cetățeanul României, Andrian Candu, a specificat că Unirea, din principiu, este imposibil de realizat,  în timp ce PDM și-a asumat vectorul Pro-Moldova.

8. Anume în Anul Centenarului,aflăm că Ghimpu și-a cumpărat  hotel de lux în România. Semn că „ciomădanul” este pregătit.

9. Anume la 100 de la Unire a început reîntoarcerea spre Est.

Republica Moldova a primit statut de observator în cadrul Uniunii Euro-Asiatice, președintele Turciei a vizitat Moldova, firmele chineze au  beneficiat de tendere pentru reparația drumurilor, conducerea R. M. discută cu chinezii oferirea creditelor, Federația Rusă la rîndu-i propune investiții exorbitante (1 miliard dolari), în Moldova, Belarusul a lansat prima cursă aeriană directă Chișinău-Minsk.

10. Anume la 100 ani de la Unire a fost restabilit simbolul central al statalității moldovenești- clădirea prezidențială, anterior distrusă de forțele pro-românești.

Se pare că 2018 nu va fi doar anul cînd vom Înmormînta Unioniștii, ci anul în care Moldova va Renaște!”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă