PSRM

19 iulie 2018

Batrîncea: Alianța de la guvernare pune interesele blocului militar NATO mai presus de Constituție

Nici una din comisiile sau grupurile din parlament care au fost create nu și-au dus la bun sfîrșit activitatea sa, cu excepția comisiei cu privire la situația cu suiciduri. Acest lucru a fost declarat astăzi, în cadrul ședinței parlamentului de către deputatul PSRM Vlad Batrîncea, după ce deputații PCRM au propus audierea raportului de activitate a comisiei de lucru speciale creată în 2015, care trebuia să studieze proiectul de lege privind neutralitatea permanentă a țării noastre.

Chiar dacă au trecut deja trei ani, grupul care a fost condus de către democratul Vladimir Vitiuc încă nu a prezentat un rezultat al activității sale, a subliniat socialistul.

”Domnul Vitiuc s-a bucurat deja de 3 concedii de vară, probabil are nevoie și de al patrulea, ultimul din această convocare pentru a finaliza activitatea acestei comisii, să informeze parlamentul despre activitatea titanică care a fost făcută – pe durata a mai bine de trei ani. Mă miră abordarea naivă. De ce nu doriți să spuneți că nu o să votați pentru nici o hotărîre care va confirma statutul de neutralitate? De aceea pentru că nu veți putea colabora cu centrul NATO, nu veți putea exercita exerciții militare, nu veți putea participa la diferite acțiuni în afara țării. Majoritatea parlamentară trebuie să spună clar că ei nu sunt interesați de Constituție, de statutul de neutralitate a Republicii Moldova. Dumneavoastră puneți mai presus de Constituție interesele blocului militar NATO”, a spus Vlad Batrîncea.

În pofida argumentelor aduse, majoritatea parlamentară a respins inițiativa de a audia comisia de lucru.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă