PSRM

26 aprilie 2018

Batrîncea: PL și PLDM, nu puneți bețe în roate celor care încearcă să rezolve conflictul transnistrean

Fracțiunea Partidului Socialiștilor a condamnat, cu fermitate, inițiativa PL și PLDM de a organiza audieri în parlament, cu privire la decizia adoptată recent privind numerele de transport neutre pentru autoturismele din Transnistria, potrivit aif.md. Părerea socialiștilor, în legătură cu acest subiect, a fost expusă de către deputatul PSRM, Vlad Batrîncea.

”Cu toții iubim să spunem că suntem o țară, un popor. Respectiv, acolo locuiesc cetățenii noștri, care peste 200 de mii dețin buletine de identitate a RM, care fac studii aici, care au diverse afaceri, interese etc. De aceea, este una din puținele inițiative bune care este menită să asigure, cel puțin liberatea circulației acelor cetățeni. Liberatarea circulației va asigura și libertatea afacerilor, va spori dialogul între cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului. Țin să vă reamintesc că, aceste probleme au fost abordate de Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon și liderul din acea regiune. Este corect să facem pași contreți pentru a demonstra că suntem deschiși spre dialog.

Nouă, fracțiunea Partidului Socialiștilor, nu ne place că, iarăși, cineva care nu a propus absolut nimic, nici o foaie de parcurs, nici o propunere concretă pentru a reîntregi țara, acești oameni își doresc să politizeze acest subiect. Trebuie să continuăm aceste activități delicat, pas cu pas, să consolidăm încrederea și să întregim țara”, a spus el.

De asemenea, Bătrîncea a menționat că, anume din cauza retoricii unor partide precum PL și PLDM, ”noi nu putem apropia cele două maluri ale Nistrului și să reîntregim țara”.

”Dacă dumneavoastră nu aveți soluții reale, vă rog, să nu puneți bețe în roate, celor care încearcă să găsească un consens. Nici noi nu avem acces în acea regiune și noi dorim să circulăm liber în regiunea transnistreană, și ne dorim să stabilim un dialog. Dar, dacă dumneavoastră, în mod constant, încercați să paralizați orice încercare de dialog, atunci, noi vom bate pasul pe loc încă 25 de ani”, a spus deputatul PSRM.

Drept urmare, inițiativa liberalilor și a liberal-democraților nu a fost susținută de către alte fracțiuni parlamentare și, nu a fost inclusă pe ordinea de zi a ședinței.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă