PSRM

07 iunie 2018

Vlad Batrîncea: Constituția SUA are sute de ani, dar nimeni nu spune că este învechită

Deputatul Partidului Socialiștilor a venit cu o replică către deputatul PLDM, Maria Ciobanu, căreia nu i-a plăcut că, astăzi la ședința parlamentului socialiștii au înaintat o inițiativă de a adopta o declarație pentru protejarea limbii ruse. În special, Ciobanu a remarcat că sunt multe alte probleme importante care necesită soluții.
”Sunt de acord cu dumneavoastră, doamna Ciobanu. Înflorește corupția, avem probleme la capitolul justiție, economie, exodul populației din țară. În această situație, se ridică acest subiect delicat și sensibil, de dragul alegerilor parlamentare, care provoacă dezbinarea societății, niște discuții contradictorii și absolut inutile, foarte periculoase”, a spus Vlad Batrîncea.

Socialistul a menționat că, ”în Europa, unde atît de mult tindeți, problema limbii este de mult rezolvată”.

”Și doar dumneavoastră, de fiecare dată, artificial vă întoarceți la această problemă și din nou,înaintea alegerilor încercați să creați o isterie în societate. Constituția SUA are sute de ani, dar nimeni nu spune că nu este actuală. Mai bine de 1 milion de cetățeni vorbesc în limba rusă și, dacă vrem să construim un stat democratic și un stat de drept, trebuie să creăm condiții pentru toți cetățenii și nu un stat mono etnic spre care atît tindeți”, a spus el.

Reamintim că majoritatea parlamentară nu a sprijinit declarația inițiată de socialiști pentru apărarea limbii ruse.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă