PSRM

20 februarie 2018

Curtea de Apel a declarat ilegal contractul primăriei Chișinău cu EME Parkleitsystems

Curtea de Apel a emis marți, 20 februarie, o decizie privind legalitatea contractului Primăriei municipiului Chișinău cu EME Parkleitsystems privind parcările cu plată. Curtea de Apel a confirmat decizia primei instanțe privind ilegalitatea contractului de parcare și a respins plîngerea fostului primar de Chișinău, Dorin Chirtoacă și a reprezentanților EME Parkleitsystems ca fiind una nerezonabilă.

Consilierul fracțiunii Partidului Socialiștilor în Consiliul municipal Chișinău, Aleksandr Odințov, a declarat după ședință că „cererea de anulare a contractului ilicit a fost depusă de consilierii municipali ai fracțiunii PSRM și de un activist civic”.

Potrivit lui Alexandr Odințov, „în conformitate cu schema frauduloasă a contractul specificat, locuitorii orașului ar fi trebuit să plătească pentru locurile de parcare. Fiind vorba, de nu mai puțin de 25 de mii de locuri de parcare, inclusiv pe străzile centrale”.

„Din suma plăților pentru parcări, 13% urmau să fie primite personal de către Dorin Chirtoacă și alte 13% de către colegul său de clasă, Igor Gamrețki. Unul dintre organizatorii acestei scheme criminale, Gamrețki, și-a recunoscut vina, așa cum a făcut și viceprimarul Nistor Grozavu. Drept urmare, ambii au fost eliberați, Gamrețki a fost demis, iar Grozavu își continuă activitatea în cadrul primăriei”, a menționat Odințov.

Amintim că, la data de 25 mai 2017, Centrul Național Anticorupție a efectuat percheziții în cadrul Primăriei municipiului Chișinău cu privire la dosarul parcărilor cu plată. Ca urmare, au fost reținuți Dorin Chirtoacă, Igor Gamrețki și alți angajați ai primăriei, precum și reprezentanți ai EME Parkleitsystems. Procesul de judecată a parcărilor cu plată, este în curs de desfășurare.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă